Ştiri

O parte din românii morţi în cutremurul din Italia vor fi repatriaţi azi

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Două transporturi funerare vor aduce azi în ţară corpurile neînsufleţite a cinci români decedaţi în seismul produs în 24 august, în Italia.

Costurile repatrierii sunt suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de Urgenţă aflat la dispoziţia ministerului. Totodată, Guvernul are în vedere organizarea unor echipe de sprijin psihologic pentru familiile victimelor decedate.

Ca urmare a acestei tragedii, premierul Dacian Cioloş a convocat pentru azi o şedinţă extraordinară de Guvern care va avea pe agendă şi o analiză a măsurilor de sprijin pentru românii răniţi şi afectaţi de cutremurul devastator din Italia, precum şi pentru familiile acestora.

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, se află de ieri, 28 august 2016, în centrul Italiei, pentru evaluarea situaţiei la faţa locului, urmând să prezinte Guvernului o informare în acest sens.

„Veşti triste primim în continuare din Italia, atât cu privire la conaţionali ai noştri, cât şi la cetăţeni italieni. După teribilul seism, am aflat cu profund regret că 11 români şi-au pierdut viaţa şi mai mulţi sunt răniţi sau daţi dispăruţi. Sunt alături de familiile celor care au pierdut pe cineva drag şi le transmit întreaga mea solidaritate şi compasiune. Mă gândesc, de asemenea, la cei răniţi şi la cei care au de suferit din cauza puternicului cutremur. Le doresc sănătate şi puterea să depăşească această încercare. Îi asigur că guvernul le va fi alături pentru a-i ajuta să treacă peste această tragedie”, a declarat premierului Dacian Cioloş.

În şedința de azi, la cererea şefului Executivului, ministerele Muncii şi Externelor vor prezenta măsurile de sprijin pe care Guvernul le va putea acorda diferitelor categorii de cetăţeni români, victime ale acestui cutremur şi familiilor acestora.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x