Lifestyle

Film – Bridget Jones însărcinată – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Caracterul Bridget Jones a fost prezentat lumii în anul 2001, când era lansat pe piaţă filmul Bridget Jones’s Diary (Jurnalul lui Bridget Jones). Comedia a avut de la debut mare succes la public. Prin urmare, povestea a continuat şi în anul 2004, când avea loc premiera părţii a doua a filmului, Bridget Jones: The Edge of Reason (Bridget Jones la limita raţiunii).

După o lungă aşteptare, Bridget Jones revine pe marile ecrane. Actorii Renée Zellweger şi Colin Firth, din primele două părţi îşi continuă rolurile, iar Patrick Dempsey aduce un nou personaj, în povestea mereu încurcată a vieţii sentimentale a burlăciţei iubite pe întreg mapamondul. Regia este semnată de Sharon Maguire.


sursa video: youtube

De la început se pot remarca similitudini între Bridget Jones din 2016 cu cea pe care am lăsat-o în 2004, gesturi şi situaţii care o fac unică. În acelaşi timp însă, se pot remarca şi diferenţele care inevitabil apar după o perioadă atât de lungă. Timpul nu i-a iertat nici pe cei doi protagonişti, vârsta spunându-şi cuvântul în felul în care arată şi se comportă. Totuşi, farmecul le-a rămas intact şi cu felul lor de-a fi, apelează şi ating atât publicul foarte tânăr, cu puţină experienţă de viaţă, cât şi pe cel care are deja o vârstă onorabilă, şi experienţe de viaţă care duc la o altă înţelegere a poveştii.

Imaginea şi sunetul filmului sunt impecabile. Coloana sonoră este cea cu care seria a obişnuit publicul: sincronizată perfect cu momentul şi întotdeauna la modă. Artiştii care sunt pe val în timpul realizării cinematografice au toate şansele să apară într-o scenă, având în vedere că Bridget Jones, în ciuda trecerii timpului, rămâne mereu la modă şi ştie să se distreze şi să se bucure de viaţă.

Bridget Jones’s Baby se prezintă ca un film de comedie şi romantic, şi se prezintă bine. Se râde mult şi cu poftă la Bridget Jones’s Baby, dar se simte şi romantismul, bine pus în scenă, nu foarte ostentativ şi nici siropos, ci unul de calitate, transmis în doze mici, cât să facă din această realizare cinematografică un moment de distracţie totuşi, dar şi unul de sensibilitate şi emoţie.

Actorii care interpretează rolurile principale nu mai au nevoie de nici o prezentare. Toţi sunt cunoscuţi de întreg mapamondul, şi îşi etalează talentul excepţional în această comedie spumoasă într-un mod subtil, fără cusur.

Bridget Jones’s Baby merită văzut la cinema. Este una dintre cele mai bune comedii realizate vreodată, toate cele trei părti sunt foarte bune şi bine realizate, dar parcă cea de acum le întrece pe toate. Are multe momente amuzante dar şi serioase, face publicul să râdă dar şi să fie nostalgic, distrează dar şi emoţionează. Dacă este un film care merită văzut în 2016, cu siguranţă este Bridget Jones’s Baby (Bridget Jones însărcinată).

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x