Kings on Ice au adus la Cluj acrobaţie şi emoţie, graţie şi viteză, sport şi artă

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

O întreagă pleiadă de artişti ai patinajului s-au perindat vineri seara în faţa publicului adunat în număr mare la Sala Polivalentă. Spectacolul Kings on Ice a promis un număr mare de patinatori, medaliaţi la numeroase competiţii internaţionale cu cele mai înalte distincţii; ceea ce a fost prezentat pe scenă în schimb a depăşit sportul şi rigorile impuse de competiţiile de gen, aducând în faţa publicului un spectacol variat, plin de acrobaţii, dar şi de momente pline de graţie şi emoţie.

Spectacolul a fost deschis de multiplul campion Tomas Verner, care a plutit pe gheaţa de la Sala Polivalentă pe ritmurile piesei Nothing Else Matters a trupei Metallica, în interpretarea celebrului violonist Edvin Marton. Au urmat apoi două momente în care diferite stiluri de muzică, de la cea cu iz franţuzesc, care transpune publicul direct în Parisul de altădată, până la stilul modern, pop.

Edvin Marton a revenit pe scenă pentru a-l acompania live pe Florent Amodio, un adevărat artist al gheţii, şi perechea formată din Konstantin Gavrin & Anastasia Martiusheva. Cei din urmă au prezentat un moment artistic foarte apreciat, plin de acrobaţii şi momente de frumuseţe vizuală. Celebrul violonist a rămas pe scenă pentru a-l acompania şi pe Brian Joubert, care a avut un număr în viteză, plin de elemente spectaculoase dar şi foarte multă graţie şi fineţe.

Vestul sălbatic a fost şi el prezent în spectacol, înaintea numărului prezentat de patinatorii Alexander Liubchenko & Jean-Denis Sanchis. Cei doi adevăraţi acrobaţi deţin un titlu în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung flip (săritură pe spate) pe gheaţă. În spectacolul de vineri, ei au prezentat publicului o mulţime de elemente spectaculoase, interzise în concursuri, şi care au stârnit ropote de aplauze de la cei prezenţi în sală.

Patinatoarea de origine rusă, Adelina Sotnikova, a patinat pe muzica interpretată de Edvin Marton la celebra lui vioară Stradivarus, într-un moment de mare sensibilitate. Ultimul număr înainte de pauză a fost cel al regelui piruetelor, multiplul campion elveţian Stéphane Lambiel, care a patinat în acordurile piesei Take me to Church – Hozier.

Mult aşteptatul Evgeni Plushenko a fost introdus târziu în spectacol, după pauză. El nu s-a mulţumit doar cu ringul de gheaţă pentru a se manifesta artistic, aşa că a ieşit la un moment dat în public şi a invitat o doamnă din primele rânduri la dans. Edvin Marton l-a acompaniat pe tot parcursul momentului şi chiar a ieşit pe gheaţă pentru a fi mai aproape de patinator.

Spectacolul de patinaj artistic a conţinut în cele două părţi numere foarte apreciate şi aplaudate de publicul de la Cluj. A fost o seară de neuitat pentru toţi cei prezenţi la Sala Polivalentă în seara zilei de 9 decembrie 2016. Dacă ar fi să caracterizăm spectacolul într-un cuvânt, acesta ar fi: inspiraţional.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x