Sunt căutate soluţii pentru transformarea malurilor Someşului, prin organizarea unui concurs sub titulatura „Rethinking Someş”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Revitalizarea malurilor Someşului a fost subiectul a multiple dezbateri publice pe care primăria le-a avut alături de societatea civilă, instituţii şi specialişti. Acesta este de altfel proiectul fanion al Strategiei Integrate de Dezvoltare a Zonei Metropolitane Cluj-Napoca.

Primăria Cluj-Napoca, în parteneriat cu O.A.R (Ordinul Arhitecţilor din România Filiala Transilvania), propune o amplă temă de concurs pentru specialişti, vizând transformarea pe termen lung a malurilor Someşului. Astfel, se doreşte găsirea celor mai bune soluţii pentru parcursul râului Someş pe teritoriul Clujului, care să fie gândite unitar într-un masterplan, astfel încât să se asigure o dezvoltare coerentă a acestor zone pentru următoarele decenii.

Publicul a fost de asemenea implicat în ultimii ani în proiecte precum „Someş Delivery” şi „Someş 2021: Sunt Riveran!”, două exemple de iniţiative ce vizează râul, generate de societatea civilă şi sprijinite de Primăria Cluj-Napoca.

Competiţia încurajează creativitatea, susţinând în acelaşi timp cercetarea arhitecturală şi implementarea de proiecte contemporane în sit urban, dar cu sensibilitate şi respect faţă de elementele existente.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of