De interes

Expoziţia de vară a Şcolii de Arte Cluj la Muzeul „Octavian Goga” Ciucea

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” şi Muzeul Memorial „Octavian Goga” Ciucea organizează în perioada 28 iunie – 1 septembrie 2017, la Muzeul „Octavian Goga” din Ciucea, Expoziţia de vară cu lucrările de pictură şi grafică realizate în iulie 2016, în cadrul „Tabarei de arte vizuale Dej”, de către cursanţii Şcolii de Arte Cluj.

Vernisajul va avea loc miercuri, 28 iunie, la ora 13:00, informează Consiliul Judeţean Cluj, iar lucrările reprezintă rezultatul periplului de documentare al experţilor şi cursanţilor Şcolii de Arte Cluj la Castelul de la Răscruci, Bonţida, Cetatea lui Gelu de la Dăbâca, rezervaţia naturală „Stufărişul” de la Sic – cea mai mare rezervaţie de stuf după Delta Dunarii şi la Complexul de artă modernă al regretatului Alexandru Chira, de la Tăuşeni. De asemenea, multe lucrări au fost realizate la Gherla, cu prilejul vizitei Bisericii armeneşti, unde se află renumitul tablou al lui Rubens, „Coborarea de pe cruce”, la Mănăstirea Nicula, apoi la Dej, când a fost imortalizată şi Biserica reformată.

Lucrările sunt semnate de către următorii cursanţi: Ioan Mihai Bota, Adriana Buza, Adina Tart Cătinaş, Mihaela Cojocaru, Camelia Fărcaş, Dorina Gliga, Albert Mezey, Mihaela Criste Pocol, Iuliana Pop, Violeta Popescu Pop, Nicoleta Aida Pop, Carla Simon şi Theodor Romila.

Această expoziţie prefigurează tabăra de creaţie „Apă à la Cluj” care se va desfăşura în perioada 3 – 7 iulie 2017 şi care este axată pe transpunerea prin intermediul artelor plastice a obiectivelor culturale şi turistice din judeţul nostru. Toate lucrările realizate de cursanţi, de-a lungul anilor, în taberele precedente ale şcolii, plus cele din proiectul „Clujul – Oraşul Comoară” se vor regăsi într-o importantă expoziţie de prezentare a judeţului Cluj ce va fi vernisată în luna noiembrie, la inaugurarea oficială a clădirii, proaspăt recondiţionată şi renovată, a Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x