Lifestyle

Film – Omul păianjen: Întoarcerea acasă 3D – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Spiderman, cunoscut la noi ca Omul Păianjen, este unul dintre cei mai populari supereroi din pleiada celor care populează universul Marvel. În 2017, o nouă versiune a îndrăgitului personaj revine pe marile ecrane din întreaga lume, într-o nouă aventură. Spiderman a suscitat interesul fanilor genului încă de la apariţia sa în anii 60. Datorită succesului de care s-a bucurat la public, supereroul a fost personajul principal în numeroase benzi desenate, filme, desene animate, cărţi de colorat, jocuri video, cărţi pentru copii.

În noua ecranizare, care prezintă o nouă versiune a lui Spiderman, rolul principal îi revine lui Tom Holland. El este secondat de Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Zendaya, Gwyneth Paltrow. Regia este semnată de Jon Watts.


sursa video: youtube

Spider-Man: Homecoming (Omul păianjen: Întoarcerea acasă) este un film de ştiinţă şi imaginaţie (SF), plin de acţiune şi aventuri. Chiar dacă nu se anunţă a fi şi o comedie, la Spiderman se râde. Având în vedere că este mai mult un film de fantezie, faptul că reuşeşte să distreze cu adevărat este un mare plus. De-a lungul celor două ore cât rulează filmul, apar uneori surprinzător momente care stârnesc râsul şi aduc buna-dispoziţie. Multe comedii care promit distracţie nu reuşesc să realizeze ceea ce Spiderman face pe alocuri, cu replici originale şi amuzante, niciodată forţate sau prea evidente. Comicul este unul fin şi aduce în prim plan ideea că în spatele filmului se ascund nişte scenarişti foarte buni, alături de un regizor talentat şi inspirat.

Fiind un film realizat în 3D, imaginea şi calitatea cadrelor sunt vitale pentru o experienţă vizuală plăcută. De la început şi până la sfârşit, calitatea imaginii şi a scenelor, felul în care se succed, reuşesc să ducă la un produs care formează impresia de solid, cu un început şi un sfârşit cu sens, care aduce bună-dispoziţie şi plăcere, suspans şi acţiune intensă. Pentru pasionaţii de tehnologie, sau de jocuri video, filmul este o scenă deschisă pentru o multitudine de posibilităţi tehnice şi strategice. În această parte specifică a vizualului, o parte importantă este reprezentată de costume. Chiar dacă la Spiderman lucrurile erau clare de la început, în ceea ce priveşte personajul negativ sau alte elemente ce ţin de tehnologie, se poate remarca creativitatea celor care au conceput costumele şi elementele SF.

Acţiunea filmului este dozată bine şi intercalată în mod fericit cu momentele de relaxare şi dialog. Reţeta clasică pentru acest tip de film este respectată în Omul păianjen: Întoarcerea acasă. Primele scene de acţiune sunt mai moderate, urmând a fi tot mai dramatice pe măsură ce punctul culminant se apropie. Chiar dacă urmează o reţetă arhicunoscută, filmul tot reuşeşte să captiveze audienţa în momentele de intensitate maximă. Partea de început poate să fie la un moment dat puţin mai neinteresantă din acest punct de vedere, dar mai apoi, după ce filmul începe să capteze tot mai mult atenţia, oferă imagini tot mai spectaculoase, totul se leagă şi experienţa este una memorabilă.

Un alt aspect important şi bine făcut este coloana sonoră. Muzica aleasă pare foarte potrivită. Se poate remarca modernitate în unele piese alese, dar şi senzaţia de film al anilor 30, 40 în alte pasaje. Sunetul contribuie foarte mult la realizarea unei stări de emoţie maximă, în special în momentele de acţiune foarte intensă.

Spider-Man: Homecoming (Omul păianjen: Întoarcerea acasă) este un film care merită văzut la cinema, în 3D. Este o superproducţie bine realizată, care aduce distracţie din toate punctele de vedere şi care oferă un spectacol vizual demn de urmărit.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Din distribuția filmului fac parte: Tom Holland, Samuel L. Jackson, Jake Gyllenhaal, Marisa Tomei, Jon Favreau, Zendaya, Jacob Batalon. Jon Watts […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x