Reabilitare clădiri publice din mediul rural

Căminul cultural din satul Sălişca, comuna Cîţcău şi Şcoala Gimnazială din localitatea Ţaga vor beneficia de lucrări de modernizare.

Valoarea totală estimată a lucrărilor de reabilitare a Căminului cultural din satul Sălişca este de aproape 720.000 de lei şi de aproape 820.000 de lei a Şcolii Gimnaziale din localitatea Ţaga, conform informaţiilor transmise de Consiliul Judeţean Cluj.

Autorităţile mai precizează că necesitatea realizării investiţiei în Căminul cultural din satul Sălişca este determinată de starea precară a imobilului construit acum aproape 50 de ani. Gradul ridicat de uzură fizică şi morală impun o modernizare cât mai riguroasă. Modernizarea, re-funcţionalizarea şi reabilitarea clădirii căminului cultural se vor realiza prin intermediul mai multor lucrări de intervenţii care constau în desfiinţarea şi refacerea sarpantei din lemn şi a învelitorii, recompartimentări interioare, lucrări de consolidare şi finisaje, desfiinţarea şi refacerea scării de acces la etaj, revizuirea şi modificarea instalaţiilor electrice, sanitare, de încălzire şi canalizare, realizarea unui sistem de încălzire centralizat, refacerea acceselor în clădire şi realizarea unei rampe pentru persoanele cu dizabilităţi, realizarea împrejmuirii şi a aleilor de circulaţie, construirea unui bazin vidanjabil etc.

Lucrările de intervenţie asupra „şcolii vechi”, a Şcolii Gimnaziale din localitatea Ţaga, au drept scop reîntregirea schemei funcţionale a clădirii cu noi grupuri sanitare, respectiv refuncţionalizarea şi recompartimentarea corpului de clădire prin lucrări ce vizează atât partea structurală cât şi sfera de instalaţii. Principalele îmbunătăţiri aduse imobilului în suprafaţă de 301 mp vizează înlocuirea tâmplăriilor, executarea de lucrări de finisaje şi termoizolaţii, amenajarea scărilor de acces în imobil şi a rampei de acces pentru persoanele cu handicap, construirea de trotuare perimetrale, montarea acoperişului din ţiglă, amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii etc. După recompartimentare, noul corp de clădire va respecta schema funcţională impusă de ultimele normative în vigoare, respectiv regulile de igienă şi de sănătate reglementate de normele UE. Astfel, acesta va cuprinde trei săli de clasa, o sală profesorală, un cabinet medical şi unul de logopedie, două birouri şi trei grupuri sanitare, din care unul va fi destinat persoanelor cu dizabilităţi.

Consiliul Judeţean Cluj mai informează că lucrările se vor desfăşura pe o perioadă de şase luni şi vor debuta în primăvara anului viitor.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar