Lifestyle

Film – Jumanji: Aventură în junglă 3D – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Jumanji este numele unui joc supranatural, care în aparenţă este total inofensiv şi distractiv. Ca orice joc care merită atenţia integrală şi fără pauză a participanţilor, Jumanji este interesant, oferă provocări şi misiuni dificile de dus la îndeplinire, oferă mai multe vieţi şi este palpitant. De altfel, jocurile de aventuri au căpătat de la apariţia lor pe piaţă tot mai mulţi adepţi, tineri în mod special, atraşi de farmecul lumilor virtuale în care totul este posibil şi consecinţele propriilor acţiuni nu există.

Un nou film fantastic aduce lumea virtuală a unui joc pe marile ecrane, unde aventurile inevitabile sunt parcurse de Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan, Rhys Darby, Bobby Cannavale, Nick Jonas, Alex Wolff, Ser’Darius Blain, Madison Iseman, Morgan Turner, în regia lui Jake Kasdan.


sursa video: youtube

Jumanji: Welcome to the jungle (Jumanji: Aventură în junglă) este un film fantastic, o comedie plină de acţiune şi aventuri. Jocurile video sunt printre cele mai populare activităţi ale noilor generaţii. Cei care s-au născut în ultimele decenii n-au prins vremurile când jucătorii foloseau zaruri sau alte elemente pentru a progresa în joc şi la care era necesară prezenţa fizică a tuturor la masa de joc. Aventurile din Jumanji aduc din nou jucătorii împreună, pentru a realiza obiective comune şi pentru a învăţa ce înseamnă spiritul de echipă, folosindu-se în tot acest periplu de abilităţile specifice fiecărui individ.

Ideea de joc video modern este foarte bine prezentată în Jumanji: Aventură în junglă. Personajele au abilităţi specifice şi uneori amuzante, misiunile devin tot mai grele pe măsură ce jocul evoluează, există niveluri de dificultate şi fiecare erou are mai multe vieţi la dispoziţie. Indiciile din joc sunt prezentate foarte clar, adică deloc inteligibil, tot în stilul clasic al jocurilor pline de mister. O parte foarte amuzantă a filmului şi care scoate în evidenţă o trăsătură distinctă a jocurilor video sunt NPC-urile (personajele care nu participă activ la joc dar au anumite linii de text prestabilite de transmis şi acţiuni foarte precis trasate). Aceste personaje aduc umor filmului, prin rolul pe care îl au şi prin scoaterea în evidenţă a inutilităţii lor dincolo de ceea ce au prestabilit. De altfel, orice jucător s-a lovit de asemenea personaje în asemenea tip de poveste.

Acţiunea din Jumanji: Aventură în junglă este intensă pe alocuri, amuzantă de cele mai multe ori şi foarte variată. Sunt aduse în scenă o multitudine de mişcări originale, posibile datorită caracterului de joc video, în care realitatea poate fi modificată după bunul plac şi talentele ascunse puse în lumină în momente cheie.

Imaginea din Jumanji este bună şi aduce o lume exotică care mai încălzeşte iarna de afară. Peisajele sunt uneori de o frumuseţe care taie respiraţia. Cadrele au fost filmate şi îmbinate fără cusur. Imaginea de lume de joc video mai vechi este întregită şi de coloana sonoră, în mod special de un cântec anume.

Cireaşa de pe tort în toată această poveste sunt actorii care au fost aleşi pentru a da viaţă eroilor din joc. Felul în care a reuşit fiecare în parte să aducă o parte din ceea ce era personalitatea de bază a personajului interpretat alături de noile trăsături ale eroului din joc, este demn de menţionat. Acest aspect dual al filmului aduce de altfel mult umor şi face ca totul să fie mai interesant. Pe lângă fizicul impresionant evident şi pus în valoare, Dwayne Johnson convinge în acest film şi prin farmecul personal, mai demonstrează încă o dată veleităţile de actor potrivit pentru orice tip de acţiune şi comedie.

Jumanji: Welcome to the jungle (Jumanji: Aventură în junglă) este un film care merită văzut la cinema, în 3D. Este un film bine realizat, plăcut de urmărit şi potrivit oricărei vârste.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x