De interesŞtiri

Atestate de producător şi carnete de comercializare a produselor agricole, disponibile pentru clujeni

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Reprezentanţii celor 81 de primării din judeţ vor elibera producătorilor agricoli-persoane fizice, pe bază de cerere, atestate de producător şi carnete de comercializare a produselor din sectorul agricol.

Cele două categorii de documente vor fi eliberate producătorilor agricoli de către primăria în a cărei rază de competenţă se află terenul, ferma sau gospodăria în care se obţin produsele. Forul administrativ judeţean clujean a decis emiterea unui număr de 8.385 de atestate de producător, respectiv 9.060 de carnete de comercializare a produselor din sectorul agricol. Documentele se înmânează producătorilor în termen de 5 zile lucrătoare de la data solicitării.

Consiliul Judeţean Cluj a informat că a demarat procesul de distribuire în judeţ a noilor documente. Necesitatea realizării de noi atestate şi carnete a fost determinată de modificarea, începând cu data de 1 ianuarie 2018, a legislaţiei din domeniul comercializării produselor din sectorul agricol. Noile prevederi legislative conferă o valabilitate extinsă, de până la cinci ani, acestor documente. În ceea ce priveşte atestatele de producător şi carnetele de comercializare a produselor eliberate până la începutul acestui an, acestea îşi păstrează valabilitatea până la expirarea termenului de un an de la eliberare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x