De interesŞtiri

Aproape 6.000.000 de lei vor fi destinaţi pentru expertize care să includă drumuri de piatră şi de pământ din Cluj în programe de reabilitare

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aproape 6.000.000 de lei din bugetul Consiliului Judeţean Cluj pe anul 2018 vor fi alocaţi pentru expertize care să ducă la avizarea unor lucrări de reabilitare şi modernizare pe mai multe drumuri de piatră şi de pământ.

Astfel, au fost iniţiate demersurile pentru scoaterea la licitaţie a serviciilor de realizare a studiilor geotehnice, expertizelor tehnice, documentaţiilor de avizare a lucrărilor de intervenţie – D.A.L.I., proiectare şi asistenţă tehnică pe drumurile judeţene vizate, încadrate în momentul de faţă în categoria de drumuri de piatră şi de pământ.

Lungimea totală a celor 27 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene vizate este de peste 156 de kilometri, la aceste lucrări adăugându-se şi reabilitarea mai multor poduri şi podeţe situate de-a lungul respectivelor tronsoane de drum.

„Decizia de a reabilita aceste 27 de drumuri judeţene pietruite sau de pământ, mai puţin circulate dar şi cu o stare fizică mai precară, are la bază dorinţa de a aduce la standarde optime de siguranţă şi confort toate drumurile din judeţ, nu doar cele intens circulate, care fac legătura cu centrele urbane sau cu zonele turistice. Doar în acest fel poate fi concepută o dezvoltare echilibrată a întregului judeţ.” a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Finanţarea serviciilor de proiectare şi asistenţă tehnică de 5.859.000 lei va fi asigurată integral din bugetul Consiliului Judeţean Cluj aferent anului 2018, în urma aprobării acesteia de către plenul forului administrativ judeţean în şedinţa ordinară din luna februarie.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x