Flatley Lord of the Dance, spectacol de dans irlandez, duminică 15 aprilie, la Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lord of the Dance „Dangerous Games”, spectacolul produs de Michael Flatley, revine în 15 aprilie 2018 pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca.

Cel care a adus în faţa lumii stilul de dans irlandez, original şi unic, este Michael Flately. Emblemă a dansului şi creativităţii, el exprimă prin mişcări spiritul irlandez, plin de pasiune nestăvilită. Povestea spune că pentru a mai domoli din tăvălugul senzaţiilor care apăreau la dansurile săteşti, irlandezii au inventat modalitatea de a mai opri din pasiune. Soluţia lor a fost să-şi ţină mâinile pe lângă corp în timpul dansului, pentru a nu fi tentaţi să cadă în mrejele partenerilor de dans. Această modalitate unică de abordare a dus la crearea şi dezvoltarea unui stil de dans unic, care pune accent pe mişcarea picioarelor şi care cucereşte din prima publicul.

sursa video: youtube

Dansul irlandez a fost descoperit de restul lumii prin Michael Flately. El a fost cel care a început să organizeze spectacole cu care a călătorit în lung şi-n lat. Toată lumea s-a minunat de energia debordantă a spectacolelor, de jocul picioarelor şi de sincronizarea perfectă. Pe lângă pofta de viaţă insuflată de dansul irlandez adus la rangul de mare artă, în aceste spectacole apar şi momente mai emoţionante, inspirate din muzica irlandeză şi poveştile străvechi.

Orice spectacol de dans care poartă marca Michael Flatley este o experienţă care rămâne în amintire, prin energia debordantă pe care o transmite. Niciun coregraf nu a dus un moment de dans atât de aproape de tot ce înseamnă esenţa vieţii ca el, incontestabil unul dintre cei mai apreciaţi dansatori ai lumii din toate timpurile. Chiar dacă şi-a pus pantofii de dans în cui de ceva vreme, retrăgându-se din activitate, munca lui continuă să dăinuie prin spectacolele pe care le realizează.

sursa video: youtube

Pentru clujeni, Lord of the Dance „Dangerous Games”, creaţie Michael Flately, va aduce dansul irlandez cu tot ce are mai bun pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca peste o lună.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of