Film – The Post: Secretele Pentagonului; The Post – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Presă, ştiri, libertate de exprimare, toate sunt subiecte care par mai relevante decât oricând în zilele noastre. Cu toate că fiecare generaţie se vede ca prima care trece prin anumite experienţe, istoria arată că anumite evenimente marcante au avut loc sub diferite forme şi în perioade din trecut. Lupta jurnaliştilor pentru o corectă informare a publicului în legătură cu tot ceea ce face politicul se pare că este una perpetuă.

Filmul care rulează în prezent pe marile ecrane aduce în prim plan evenimente adevărate din istoria presei din America. În rolurile principale îi regăsim pe Meryl Streep şi Tom Hanks, alături de Sarah Paulson, Bob Odenkirk, Tracy Letts, Bradley Whitford. Regia este semnată de Steven Spielberg.

sursa video: youtube

The Post (The Post: Secretele Pentagonului) este un film biografic, o dramă istorică. Evenimente marcante din istoria presei americane sunt prezentate în această realizare cinematografică. Povestea este una încâlcită pe alocuri, dar într-o modalitate care aminteşte de realitate, cu evenimente care întotdeauna se întrepătrund şi se influienţează reciproc. Acest film scoate la lumină evenimente care au avut un rol major în evoluţia presei de peste ocean. Se arată cum decizii luate în momente de cumpănă pot avea un impact decisiv asupra viitorului. Curajul este elementul principal din această poveste plină de învăţăminte, pentru cei care trăiesc în democraţii fragile sau mai tinere.

Imaginile din film sunt variate ca provenienţă şi mod de realizare. De la imagini de arhivă până la cele filmate pe platou, toate crează o atmosferă potrivită timpului evocat. Pentru acurateţe şi credibilitate, imagini de arhivă apar uneori pentru a întregi imaginea de ansamblu. Cadrele fixe, mai lungi, pentru monologuri sau cele în mişcare, mai largi, care includ grupuri, se succed într-o ordine care creează dinamică dar reuşesc şi să creeze profunzime. Alături de imagine, coloana sonoră este bine realizată şi ajută la crearea stărilor potrivite.

Meryl Streep face un rol care atrage, inspiră şi distrează. Prin micile gesturi şi prin mimică, ea reuşeşte să facă personajul plăcut, să-l ducă de la îndoială şi frică la determinare şi curaj. Alături de ea, Tom Hanks este frumos, plin de avânt şi perseverenţă. Cei doi au o bună chimie, iar alături de ceilalţi actori foarte convingători, au reuşit să aducă la viaţă redacţia Wahington Post, din vremurile când totul se nota pe hârtie, iar sediile ziarelor erau pline de oameni şi de forfotă.

The Post (The Post: Secretele Pentagonului) este un film care merită o vizită la cinema.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of