Proiecte selectate pentru finanţare nerambursabilă de la Consiliul Judeţean Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Au fost selectate proiectele care vor primi bani de la Consiliul Judeţean Cluj. Anul acesta 735 de proiecte au fost depuse de entităţile non-profit pentru finanţare nerambursabilă.

Luni, 26 martie, forul administrativ judeţean a anunţat finalizarea procesului de evaluare şi selecţie a proiectelor depuse de entităţile non-profit – organizaţii, asociaţii şi fundaţii neguvernamentale fără scop lucrativ, precum şi entităţile publice care implementează programe şi proiecte din sfera tineretului şi activităţilor socio-educaţionale, a sportului, culturii şi cultelor religioase recunoscute în România, dar şi din sfera Centenarului Marii Uniri.

Astfel, au fost selectate pentru finanţare nerambursabilă:

250 de proiecte depuse de culte religioase – suma totală alocată este de 2.000.000 de lei;

87 de proiecte propuse pentru tineret – suma totală alocată este de 500.000 de lei;

115 proiecte propuse pentru cultură – suma totală alocată este de 500.000 de lei;

53 de proiecte pentru susţinerea activităţilor şi programelor sportive – suma totală alocată este de 1.200.000 de lei;

49 de proiecte pentru celebrarea a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri – suma totală alocată este de 300.000 de lei.

Conform informaţiilor transmise de Consiliul Judeţean Cluj, cele mai multe cereri pentru alocări de fonduri au fost depuse de culte religioase – 296 de solicitări. Un număr semnificativ de proiecte au fost depuse şi în sfera tineretului – 156 şi a culturii – 130, pentru susţinerea structurilor sportive – 95, cereri pentru a marca Centenarul Marii Uniri – 58.

Comparativ cu anul 2017 s-a constatat o uşoară creştere ca număr total de solicitări, acesta ajungând în 2018 la 735, comparativ cu 708, în anul precedent.

Lista proiectelor câştigătoare poate fi consultată pe site-ul oficial al instituţiei www.cjcluj.ro la secţiunea Formulare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of