Premiile Salonului Internaţional PRO INVENT 2018

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În perioada 21 – 23 martie 2018 a avut loc cea de XVI-a ediţie a Salonului Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii PRO INVENT, organizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) la Sala Polivalentă. Premiile salonului au fost acordate vineri, 23 martie.

Potrivit organizatorilor, ediţia din acest an a avut cea mai numeroasă participare internaţională de până acum. Astfel, aprecierile participanţilor, interesul de care s-a bucurat din partea vizitatorilor de specialitate şi a presei, au consacrat Salonul Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii PRO INVENT de la Cluj-Napoca drept o manifestare de referinţă în viaţa inventicii româneşti, o formă eficientă de mai bună cunoaştere, apreciere şi stimulare a celor ce s-au distins prin creativitate.

În cadrul galei de premiere, juriul a decernat premiile Salonului Internaţional PRO INVENT 2018. Au fost acordate 10 premii speciale şi peste 200 de diplome de excelenţă cu medalie de aur, şi anume:

Marele Premiu al Salonului a fost acordat Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca pentru toate invenţiile prezentate în cadrul Salonului.

Marele premiu al Juriului a fost oferit Universităţii Tehnice a Moldovei pentru toate invenţiile prezentate în cadrul Salonului.

Cupa UTCN a fost acordată Lodz University of Technology din Polonia pentru invenţia unui sistem distribuit pentru analiza proprietăţilor materialelor în tehnologii bazate pe procesele de umezire la suprafaţă.

Marele Premiu al UTCN a fost acordat Universităţii Politehica Bucureşti pentru invenţiile prezentate la Salon.

Cele patru premii speciale ale UTCN au fost acordate Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, Idea Creative Rayan Co. Iran, Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova şi Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (pentru scaunul de lucru la PC, cu principiu activ de destindere a coloanei vertebrale).

Pe lângă premiile speciale, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a mai oferit două premii „In Memoriam” Prof. DR. H. C. DR. ING. IOAN I. POP, acordat Prof. Dr. Ing. Neculai Eugen Seghedin, prorector Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi şi premiul „In Memoriam” PROF. DR. ING. DOREL CERNOMAZU acordat lui Şef Lucr. Dr. Ing. Constantin Ungureanu.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x