Film – Death wish – Răzbunarea – merită sau nu?

America este tărâmul fericit în care trăiesc milioane de familii. Toate se dezvoltă frumos în acest ţinut pitoresc. Asta până când armele şi violenţa îşi fac simţită prezenţa. Toată lumea fermecată de mirajul perfecţiunii poate să dispară din decorul idilic cât ai clipi.

O nouă realizare cinematografică aduce în prim plan violenţa şi efectele ei în viaţa de vis a famiilor din America. Rolul principal este jucat de Bruce Willis. În alte roluri mai apar: Vincent D’Onofrio, Elisabeth Shue, Camila Morrone, Dean Norris, Kimberly Elise, Beau Knapp. Regia filmului este semnată de Eli Roth.

sursa video: youtube

Death wish – Răzbunarea este o dramă plină de acţiune şi crimă. Violenţa, sub diferite forme, deţine rolul principal. De altfel, având câteva scene mai dure şi explicite, la cinema accesul persoanelor sub 18 ani este strict interzis, chiar şi însoţite de un părinte sau tutore. Filmul începe fără mare agitaţie, într-un mediu care pare lipsit de probleme grave. Nimic nu pare să prevestească faptul că lumea perfectă plină de iubire şi înţegere se va destrăma.

Imaginile din film sunt bune. Scenele sunt realizate prin mai multe procedee, toate potrivite. Singurul incovenient este folosirea blurării pe unele imagini din fundal, lucru care duce la pierderea clarităţii lumii de pe marele ecran. Acest procedeu nu aduce niciun beneficiu filmului.

Coloana sonoră este foarte variată. Începând de la muzică specifică de film, pentru crearea de suspans, şi până la rap, pentru crearea de atmosferă, toate sunt de calitate. Muzica se potriveşte cu scenele şi aduce un plus întregului film.

Acţiunea nu este foarte des întâlnită dar şi atunci când există, este dusă la extrem. Detalii nepotrivite pentru cei slabi de inimă pot fi văzute pe alocuri. Fazele mai intense, în care vizualul este prea greu de suportat, aduc totuşi un plus de calitate filmului, prin prezentarea lucrurilor fără perdea.

Actorii din rolurile pricipale reuşesc să creeze o imagine de ansamblu credibilă. Bruce Willis este ca întotdeauna fermecător şi talentat.

Death wish – Răzbunarea este un film interesant care merită văzut, dar nu merită neapărat o vizită la cinema.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of