„Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile Pascale 2018” pentru românii care circulă în afara ţării

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

„Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile Pascale 2018” este pus la dispoziţia românilor care pleacă în străinătate, în perioada sărbătorilor, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Materialul conţine recomandări utile în cazul călătoriilor în afara graniţelor României, precum şi un set de informaţii de interes pentru cele mai frecventate destinaţii turistice din această perioadă, respectiv: Austria, Bulgaria, Elveţia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Israel, Marea Britanie, Portugalia şi Spania.

MAE precizează că cetăţenii români pot evita eventuale situaţii neplăcute ce pot apărea pe perioada vacanţei sau a concediului lor în străinătate consultând „Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile Pascale 2018”, postat pe pagina web a MAE, la rubrica „Sfaturi de călătorie”, secţiunea „Ghiduri de călătorie” pe www.mae.ro, precum şi pe pagina de Facebook a Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

De asemenea, cei care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care poate fi descărcată de pe website-ul MAE pe orice telefon mobil de tip smartphone cu sistem de operare Android sau IOS. Aplicaţia oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare în cazul în care apar situaţii speciale în ţara în care aceştia se află. După descărcarea aplicaţiei se recomandă efectuarea unei actualizări.

Cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție recomandările generale de călătorie publicate pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe, la secţiunile Condiţii de călătorie (http://www.mae.ro/travel-conditions) şi Alerte de călătorie (http://www.mae.ro/travel-alerts).

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x