Acţiune de ecologizare la Cheile Turzii

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Duminică, 22 aprilie, iubitorii naturii sunt invitaţi să participe la o acţiune de ecologizare a traseului deschis turiştilor din Cheile Turzii, Rezervaţie Naturală de interes naţional şi Sit Natura 2000. Acţiunea este organizată de Consiliul Judeţean împreună cu Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Autorităţile precizează că necesitatea derulării acestei acţiuni de ecologizare şi menţinere în condiţii corespunzătoare a Cheilor Turzii este determinată de dorinţa de curăţare, în primul rând, a cursului Pârâului Hăşdate ce străbate defileul rezervaţiei naturale de la un capăt la celălalt. Astfel, în fiecare primavară, odată cu topirea zăpezilor, nivelul acestui pârâu creşte semnificativ, apa preluând din localităţile situate în amonte unele deşeuri şi pet-uri, pe care le transporta în aval.

Organizată de rangerii din cadrul Biroului Arii Protejate, structura mai-nou înfiinţată în cadrul Salvamont Cluj cu rol în administrarea Cheilor Turzii şi Cheile Turenilor, acţiunea de ecologizare programată în acest weekend va beneficia de participarea, deja anunţată, a reprezentanţilor administraţiilor locale din comunele Petreştii de Jos, Sănduleşti şi Mihai Viteazu, ai Asociaţiei Ecouri Verzi, ai Societăţii Lepidopterologice Române, ai Cluburilor Cicloturism Napoca şi Alpin Roman, ai Asociaţiei Natura Transilvaniei, ai Fundaţiei de Ecologie şi Turism Potaissa, dar şi a personalului didactic, respectiv a elevilor din Şcolile Gimnaziale „Ioan Bujor” din Petreştii de Jos, „Simion Balint” din Copăceni, comuna Sănduleşti şi „Mihai Voda” din Mihai Viteazu.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of