Pro Cariera 2018, peste 550 de studenţi şi 27 de firme participante

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

La prima ediţie a Zilelor Carierei, Pro Cariera 2018 la USAMV Cluj-Napoca, au fost prezenţi peste 550 de studenţi de la toate cele cinci facultăţi din cadrul universităţii, voluntari, dar mai ales companii locale, naţionale şi internaţionale, care au avut prezentări, precum şi standuri unde au oferit locuri de muncă disponibile în prezent, locuri de practică sau internship, simulări de interviuri pentru angajare.

USAMV Cluj-Napoca informează că studenţii participanţi la Pro Cariera 2018 au provenit de la toate nivelurile de studiu – licenţă, master, doctorat. La nivel de licenţă au fost participanţi din toţi anii de studiu, iar majoritari au fost studenţii din anii III şi IV, interesaţi, în principal, de perspectiva angajării.

„Ne bucurăm că am atins scopul Pro Cariera, acela de a facilita întâlnirea şi construirea relaţiilor între studenţi şi potenţialii angajatori, precum şi oferirea de modele profesionale şi de carieră de succes. Încercăm şi pe această cale să sprijinim luarea unor decizii de carieră informate şi în final găsirea unui loc de muncă în domeniul de studiu urmat. Studenţii au primit informaţii despre structura şi proiectele actuale şi de viitor ale firmelor şi instituţiilor, despre condiţiile legale la angajare şi sprijinul oferit de stat proaspeţilor absolvenţi, despre locurile de muncă, practică şi internship disponibile, despre procesul de recrutare, şi au putut participa la simulări de interviu”, a precizat Laura Budiu, consilier orientare privind cariera în cadrul USAMV Cluj-Napoca.

USAMV Cluj-Napoca doreşte să permanentizeze Zilele Carierei – Pro Cariera. Partenerii evenimentului au fost AJOFM Cluj, Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare „Marin Dracea”, Colegiului Medicilor Veterinari din România, AgriBusiness Job – singura firmă de recrutare din România pe domeniul agricol, şi aproape 30 de firme care s-au alăturat proiectului. Acestora li s-au alăturat 12 expozanţi cu standuri şi 18 speakeri.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of