TIFF 2018: Locuri limitate la Summitul infiniTIFF, o conferinţă despre film, tehnologie şi modele noi de business

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Realitate virtuală, noi forme de storrytelling, secţiune dedicată noilor media, precum Instagram sau Youtube, dar şi oameni cu modele noi de business, toate vor putea fi explorate la infiniTIFF, din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania 2018.

La prima conferinţă organizată pentru ediţia din acest an a TIFF, directorul de festival, Cristian Hordilă, a prezentat o serie de detalii legate de această secţiune: „O să vorbim un pic despre infiniTIFF. Anul acesta, între 26 mai, sâmbătă practic începem, şi 2 iunie, o să redeschidem porţile inifiniTIFFului, într-un spaţiu nou, la ClujHub, etajul trei din Central, noul spaţiu al celor de la ClujHub. Şi anul acesta infiniTIFFul va prezenta o secţiune dedicată prezentării unor forme noi şi inovatoare de storrytelling, undeva la intersecţia dintre cinematografie şi tehnologie, dar mergând un pic mai departe de formele tradiţionale cinematografice.”

InfiniTIFF va cuprinde mai multe secţiuni, fiecare cu o tematică aparte şi cu invitaţi speciali. „Am reuşit împreună cu partenerii de la Samsung şi cei de la Banca Transilvania să pregătim un program foarte vast de experienţe virtuale, o zonă de Loop Cinema am denumit-o noi, unde o să prezentăm o selecţie de filme de pe youtube. Avem şi un Live Cinema show pregătit de un duo foarte interesant din Polonia, Kissinger Twins, dar cred că marea noutate de anul acesta de la infiniTIFF o reprezintă InfiniTIFF Summit, aşa am denumit noi această conferinţă, care se va întâmpla pe 30 mai, pentru aproximativ şase ore. Este o conferinţă în cadrul căreia ne propunem să abordăm toate noile tendinţe aflate la intersecţia acestei lumi noi, pe care nu o înţelegem foarte bine, o lume între film, tehnologie, modele noi de business. Şi cred că ce ne propunem, pe lângă a duce în faţa voastră nişte oameni interesanţi, care au nişte proiecte foarte inovative, este să reuşim să creem o comunitate interdisciplinară între oamenii din industrii creative şi oamenii de business. Mă bucur foarte tare că între toţi oamenii care vor participa la acest summit, am reuşit să-l convingem pe Ricardo Mendez, care este şeful diviziei tehnice de la Samsung Next, este divizia de inovaţie şi future a concernului Samsung. Şi pe lângă asta, am reuşit să găsim şi o echipă de români, se numeşte Big Couch, stabilită la Londra. Din partea lor o să vină Irina Albiţa. Sunt nişte fete care au gândit un model nou de business pentru împărţirea veniturilor într-un sistem de blockchain, deci e totul foarte nou, şi cred că împreună, sper să reuşim să înţelegem spre ce direcţie ne îndreptăm.” a precizat Cristian Hordilă.

Locurile la summit sunt limitate, 150 de bilete fiind disponibile pentru acest eveniment. Biletele se pot achiziţiona de pe platforma Eventbook la preţul de 100 lei.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania va avea loc în perioada 25 mai – 3 iunie la Cluj-Napoca.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of