Zilele bibliotecii în al 97-lea an de existenţă a bibliotecii publice

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Zilele bibliotecii vor avea loc în perioada 21 – 25 mai 2018 la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, la sediul central şi la filialele de cartier. Instituţia de cultură a pregătit cu acest prilej o serie de evenimente, pentru a marca cel de-al 97-lea an de existenţă a bibliotecii publice la Cluj-Napoca.

Consiliul Judeţean Cluj, instituţie sub a cărei autoritate funcţionează biblioteca, a anunţat că pe tot parcursul perioadei 21 – 25 mai 2018, la sediul central şi la filialele de cartier, vor avea loc: înscrieri gratuite la biblioteca pentru persoanele de toate vârstele, vizite colective ale elevilor, audiţii şi vizionari colective la secţiile pentru copii, „O carte pentru fiecare” – acţiune de distribuire gratuită vizitatorilor bibliotecii a unor cărţi primite ca donaţii din partea unor edituri şi persoane fizice, conferinţe, întâlniri cu scriitori, ateliere de perfecţionare profesională pentru bibliotecari, ateliere de creativitate.

Conform forului administrativ judeţean, evenimentul central al săptămânii la Zilele bibliotecii va fi lansarea cărţii Ziuarul meu/ Dumitru Nistor. Cluj-Napoca: Şcoala Ardeleană, 2017, un proiect editorial dedicat centenarului Marii Uniri, apărut sub egida Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga”. Manifestarea se va desfăşura miercuri, 23 mai, începând cu ora 13:00, la Secţia pentru adolescenţi din sediul central al bibliotecii.

De asemenea, joi, 24 mai, de la ora 13:00, cu ocazia împlinirii a cinci ani de activitate, Secţia pentru adolescenţi organizează un atelier de dezvoltare personală intitulat „Alice în ţara Facebook”, ce-l are ca invitat pe lector univ. dr. Dan Octavian Rusu, psiholog.

În foaierul sediului central, doritorii vor putea realiza sesiuni foto inedite: Domni şi doamne de altădată – panou foto cu siluete cu îmbrăcăminte de început de secol (1918). Tot în această locaţie, Compartimentul Colecţii speciale, Memorie şi cunoaştere locală va organiza expoziţia de documente: Jeno Janovics – un pionier al cinematografiei.

Programul complet al activităţilor poate fi consultat on-line pe pagina oficială a bibliotecii www.bjc.ro.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of