Rampa neconformă de la Turda, complet închisă şi ecologizată

Rampa neconformă de la Turda a fost complet închisă şi ecologizată, conform anunţului făcut public de Consiliul Judeţean Cluj în urmă cu câteva zile. Valoarea totală a lucrărilor de proiectare şi execuţie a fost de peste 2.600.000 lei.

Lucrările de proiectare şi execuţie pentru rampa de la Turda au fost executate în mai multe etape şi au constat în realizarea sistemului de acoperire şi impermeabilizare a depozitului prin amplasarea stratului suport de pământ în grosime de 50 cm, a stratului de acoperire de 100 de cm, respectiv montarea celor trei membrane din geocompozit drenant / bentonitic pentru drenarea biogazului şi a apei pluviale, realizarea sistemului de colectare şi evacuare a apelor de precipitaţii prin construirea unui canal perimetral, a unui bazin de confluenţă şi a unui canal marginal la drumul de acces în depozit. De asemenea, autorităţile precizează faptul că lucrările de închidere au mai presupus realizarea sistemelor de degazare a depozitului prin amplasarea a şapte puţuri corespunzătoare şi a sistemului de monitorizare a nivelului apelor freatice prin forarea a 3 puţuri.

„Ne bucurăm că într-un interval optim, de circa un an de zile, am reuşit să închidem pe deplin această rampa neconformă şi să igienizăm, în paralel, şi zona adiacentă, extrem de afectată de deşeuri. Întregul amplasament se prezintă în acest moment foarte bine, atât vizual cât şi funcţional, depozitul urmând să intre în perioada următoare în etapa de monitorizare şi conservare”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Întregul amplasament situat în municipiul Turda este în acest moment împrejmuit cu un gard metalic şi o poartă de acces, rampa fiind supravegheată în mod permanent de personal de pază calificat. Valoarea totală a lucrărilor de ecologizare au fost de 2.643.827,88 lei.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of