Lucrări de reabilitare şi modernizare pe drumul judeţean DJ 107P (DN 1R)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În cursul acestei săptămâni au demarat lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean DJ 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R. Valoarea totală a lucrărilor este de aproape 30.000.000 lei.

Consiliul Judeţean Cluj informează că acesta este un proiect amplu ce vizează tronsonul cu o lungime de 44.26 de kilometri cuprins între poziţiile kilometrice 0+000 şi 44+260. Autorităţile precizează că lucrările de reabilitare şi modernizare presupun intervenţia pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundaţia drumului, în zonele unde acest lucru se impune, şi până la aşternerea a două straturi de asfalt, respectiv binder şi strat de uzură.

De asemenea, proiectul prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racordări la drumurile laterale, proiectul urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră. Lucrările au demarat prin executarea de casete pentru lărgirea căii de rulare existente la 6 metri şi, respectiv, la mai mult de 6 metri în curbe, cu repoziţionarea axului drumului.

„Reabilitarea şi modernizarea în profunzime, de la fundaţie şi până la cele două straturi de asfalt, a acestui drum judeţean din zona de munte ce a avut de suferit de-a lungul timpului din cauza calamităţilor şi a condiţiilor de relief are o importanţă strategică întrucât acesta traversează o mare parte a Munţilor Apuseni, o zonă extrem de atractivă nu numai din punct de vedere turistic, ci şi din punct de vedere istoric, economic şi social.”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Drumul judeţean DJ 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R este inclus în Programul de investiţii pentru anul 2018 privind lucrările de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene, lucrările fiind finanţate din creditul de 50.000.000 de euro angajat în acest scop de Consiliul Judeţean Cluj.

Lucrările sunt executate de Asocierea SC Kiat Group Construct SRL – SC Tehnic Asist SRL – SC Damar Consult SRL, bugetul alocat fiind de 28.721.214,44 lei (fără TVA).

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x