De interesŞtiri

Acţiuni de securizare trasee din Rezervaţia Naturală Cheile Turzii

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Cluj a derulat la finele săptămânii trecute, prin intermediul Biroului Arii Protejate şi în colaborare cu Asociaţia Pajura Turda, o serie de acţiuni de securizare a unor zone din Rezervaţia Naturală Cheile Turzii.

Astfel, în vederea eliminării riscului de rătăcire şi pentru a uşura parcurgerea traseului, echipele de pe teren au finalizat marcarea şi curăţarea traseului de legătură între Cabana Cheile Turzii şi Cascada Ciucaş, traseu marcat cu triunghi galben. Aceste demersuri reprezintă o continuare a acţiunii ce a avut loc în luna mai a acestui an, când angajaţii aparatului de specialitate ai Consiliului Judeţean Cluj şi cei ai Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo au marcat porţiuni din traseu.

În acelaşi timp, au fost refăcute o serie de panouri de informare şi tematice de pe traseul de vizitare din Rezervaţia Naturală Cheile Turzii, acestea fiind realizate în colaborare cu Societatea Lepidopterologică Română.

Totodată, în contextul în care în acest an este celebrat Centenarul Marii Uniri, duminică, 10 iunie 2018, pe catargul situat pe Colţul Mischiului din Cheile Turzii, obiectiv fotografic extrem de apreciat de turişti, a fost arborat tricolorul. Catargul a fost refăcut din iniţiativa asociaţiei Pajura Turda, cu sprijinul Biroului Arii Protejate şi Natura 2000 Trascău. În acest context, salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Cluj au participat la acţiune, asigurând parcurgerea în siguranţă de către echipa formată din zece adulţi şi şase copii, a traseului dificil cu o diferenţă de nivel de aproximativ 200 de m.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x