Curs gratuit de cunoaştere şi iniţiere în studiul viorii, la Şcoala de Arte Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj organizează un curs gratuit de cunoaştere şi iniţiere în studiul viorii. Susţinut de expert Diana Creţu, cursul va avea loc în perioada 18 – 21 iunie 2018, la sediul de pe str. Fabricii de Zahăr nr. 51, din cartierul Mărăşti.

Orarul cursurilor de iniţiere gratuite, susţinute de expert Diana Creţu, este următorul:
● Luni, 18 iunie – 12:00 – 14:00;
● Marţi, 19 iunie – 12:00 – 15:00;
● Miercuri, 20 iunie – 12:00 – 15:00;
● Joi, 21 iunie – 17:00 – 19:00.
Înscrierile la acest curs pot fi făcute pe adresa de e-mail a Şcolii de Arte Cluj, scoaladeartecluj@yahoo.com, scopul acestuia fiind acela de a-i determina pe cursanţi să-şi aleagă tipul muzicii care li se potriveşte cel mai bine, concomitent cu o prezentare a instrumentului şi a sonorităţii acestuia.

Diana Creţu a absolvit Conservatorul de Stat din Chişinău, în 1993, secţia vioară. Fiind studentă, aceasta a activat şi ca profesoară de vioara la Liceul de Muzică „Ştefan Neaga” din Chişinău, iar după absolvire a făcut parte din colectivul Filarmonicii de Stat din Botoşani. În continuare, expert Diana Creţu a cântat în orchestre simfonice din Brazilia şi Uruguay, până în anul 2017, când s-a repatriat împreună cu familia, stabilindu-se la Cluj-Napoca. Pe lângă activitatea în cadrul Orchestrei Naţionale din Uruguay, expert Diana Creţu a funcţionat ca profesoară şi la două şcoli municipale de muzică din Montevideo şi Maldonado, iar din acest an a preluat clasa de vioară din cadrul Şcolii de Arte Cluj.

Prin organizarea acestor cursuri de iniţiere, Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda”, instituţie de cultură care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, doreşte ca, la final, participanţii să realizeze dacă dragostea şi înclinaţia lor către artă sunt îndeajuns de puternice pentru a putea fi fructificate în mod organizat, începând cu toamna anului 2018, în cadrul cursurilor omologate ale instituţiei.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x