Asfaltare pe drumul judeţean DJ 161B Turda – Ploscoş

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pe drumul judeţean DJ 161B Turda – Ploscoş au fost reluate şi se află în plină desfăşurare lucrările demarate în cursul anului trecut, a anunţat Consiliul Judeţean Cluj.

După ce în anul 2017 a fost asfaltat un sector de drum în lungime de peste 7.5 kilometri cuprins între poziţiile 11+819 şi 19+403, în acest an lucrările de asfaltare vizează două sectoare de drum însumând peste 5 kilometri, respectiv de la kilometrul 11+300 la kilometrul 11+819 şi de la kilometrul 19+403 la kilometrul 24+044.

Până în acest moment a fost asfaltat pe DJ 161B un sector de drum în lungime de aproximativ un kilometru, pe ambele sensuri de mers, şi un altul de peste 500 de metri pe un singur sens de circulaţie.

„Importanţa acestor lucrări e dată de faptul că drumul în cauză face legătura cu un alt drum judeţean foarte important, respectiv drumul judeţean 161A, pe direcţia Ceanu Mare – Cojocna – Apahida. Totodată, acesta asigură accesul la municipiul Turda, realizând joncţiunea cu drumul de acces spre Salina Turda, unul dintre cele mai importante şi mai vizitate obiective turistice din judeţ” a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Anterior, pe întreg sectorul de drum în lungime de 12.744 kilometri au fost executate lucrări de întreţinere constând în burduşiri, eliminarea gropilor prin acoperire cu material pietros cu cilindrare şi aşternerea unui strat de balast stabilizat cu adaos de lianţi în grosime de 15 centimetri, urmând să se realizeze şi lucrări de completare a acostamentelor cu material pietros.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x