Îndrumător de festival – Neversea începe în două zile la malul Mării Negre

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Peste două zile, festivalul Neversea începe la malul Mării Negre. Timp de 4 zile şi 4 nopţi, plaja se va transforma într-un loc fantastic. Participanţii vor deveni personaje care vor călători în timp alături de cei peste 200 de artişti care vor urca pe scenele festivalului.

Peste 4.000 de persoane lucrează în producţia efectivă a festivalului, dintre care peste 500 sunt voluntari. Peste 250 de camioane necesare pentru transportul logistic. Scena principală are 20 metri înălţime, peste 80 de metri baza şi o creştere de peste 30 la sută a ecranelor led şi a efectelor speciale. Perimetrul festivalului este împrejmuit de 5 km de gard. Pentru grafica şi designul tuturor scenelor s-au adunat peste 600 de ore de muncă a peste 20 designeri şi arhitecţi, ce au contribuit la crearea universului Neversea din acest an. Pentru protecţia plajelor de la malul Mării Negre se folosesc peste 10.000 mp de podele de lemn şi peste 8.000 mp de podele protecţie trafic greu. Organizatorii folosesc 22 de generatoare electrice pentru a acoperi întreaga zonă, însumând 4.5 MW putere instalată, adică consumul unui oraş de 40.000 de locuitori din România. Cablurile electrice care se vor folosi au greutatea de aproximativ 12 tone, iar lungimea lor, pusă cap la cap este de circa 30 kilometri. Organizatorii au anunţat că toate acestea sunt conform standardelor tehnice internaţionale de utilizare în medii speciale-mobile.

Peste 1.600 de jandarmi, poliţişti, pompieri şi medici se vor asigura în cele 4 zile şi 4 nopţi de festival că sunt respectate măsurile de siguranţă. În plus, în festival vor exista şi 300 de agenţi de securitate privaţi. În perimetrul festivalului vor fi amplasate şi două spitale de campanie SMURD şi 3 puncte de prim ajutor.

Odată ajunşi în zona festivalului, primul şi cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă fanii festivalului este să schimbe biletul într-o brăţară de festival la unul din punctele de check-in. Organizatorii au pregătit un program prelungit pentru corturile de check-in, acestea fiind deschise şi în zilele pre-festival, în 3 – 4 iulie 2018, în intervalul orar 14:00 – 23:00, urmând ca în zilele de festival intervalul să fie 12:00 – 08:00.

Pentru acest lucru este obligatoriu să aibă un bilet valid şi un act de identitate valabil. În cazul în care au finalizat procesul de check-in online, aceştia se vor putea îndrepta spre fast lane-urile dedicate, cu biletul pentru care s-a făcut deja check-in online. Tinerii sub 18 ani vor avea nevoie, pe lângă bilet şi actul de identitate, şi de documentul care atestă acordul părinţilor care poate fi găsit pe neversea.com. Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar pe baza unui bilet valid şi însoţit de un părinte.

În perimetrul festivalului este interzisă intrarea cu următoarele obiecte: ghiozdane, droguri, sticle, biberoane, lasere, genţi, spray-uri, cuţite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare şi băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care îi pot răni pe alţi participanţi.

În interiorul Neversea, la malul Mării Negre, este permis accesul cu: poşetă/ borsetă (dimensiunea maximă permisă 21cm x 29cm), medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt premise doar dacă sunt însoţite de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor acesteia şi cu maxim o doză zilnică. Pentru întreaga listă de obiecte permise şi interzise în perimetrul festivalului, participanţii pot consulta regulamentul de pe site-ul www.neversea.com.

Pentru ca circulaţia în oraş şi în staţiunea Mamaia să nu se blocheze pe perioada celor patru zile în care se va desfăşura evenimentul, Regia Autonomă de Transport în Comun din Constanţa va suplimenta oferta de transport cu o linie SHUTTLE BUS, Neversea cu plecare din Mamaia spre Portul Tomis. Autobuzele vor circula non stop, în perioada 5 – 9 iulie, pe traseul: Mamaia (Hotel Caraiman), B-dul Mamaia, B-dul Tomis, Str. Traian, Poarta 2 Port, Str. Termele Romane, B-dul Elizabeta, Str. Remus Opreanu, Port Tomis şi retur, Str. Remus Opreanu, Port Tomis, B-dul Elizabeta, Str. Traian, Str. Mihai Viteazu, B-dul Mamaia, Staţiunea Mamaia. Autobuzele care deservesc aceasta linie vor circula începând cu data de 5 iulie 2018, ora 08:00 până pe 9 iulie 2018 ora 09:00.

Intervalul de succesiune va fi între orele 08:00 – 24:00 de 10 minute, iar între 24:00 – 08:00 de 16 minute. Tot pentru perioada festivalului de la malul Mării Negre vor fi prelungite liniile 42, 44, 48, 51, 101C până în portul Tomis, iar în intervalul 5 iulie 2018, ora 09:00 şi 9 iulie 2018, ora 09:00 programul de transport va fi non stop. Pentru aceasta perioada, liniile 2 – 43 şi 5 – 40 vor circula şi în intervalul orar 24:00 – 05:00 cu o succesiune de 30 minute.

Toţi cei care vor să se deplaseze la festival pot să achiziţioneze abonamente RATC pentru 24 ore la preţul de 5 lei, dar şi abonamente pentru 7 zile la preţul de 30 lei. De asemenea, călătoria se poate achita şi prin SMS, la numărul 7475, iar în portul Tomis va fi amplasat punct de vânzare bilete R.A.T.C. cu program non-stop.

De joi, 5 iulie şi până luni, 9 iulie vor fi închise circulaţiei, următoarele artere: strada Traian cu Valea Portului; Poarta 1; sensul giratoriu Traian cu strada Termele Romane; strada Traian cu bulevardul Tomis; strada Negru Vodă cu strada Ecaterina Varga; strada Yokohama, strada Salonic şi strada Belvedere; strada Negru Vodă cu strada Mircea cel Bătrân; strada Mircea cel Bătrân cu strada Smârdan; strada Mircea cel Bătrân cu strada Decebal; strada Mircea cel Bătrân cu strada Eroilor; strada Bucovina cu strada Eroilor. Parcarea autovehicolelor pe bulevardul Elisabeta va fi interzisă pe perioada 3 – 9 iulie, iar riveranilor li se vor distribui permise de acces pentru a putea trece de filtrele instituite de autorităţi. De asemenea, se va interzice accesul taxiurilor, mijloacelor de transport particular (autoturisme, microbuze, maxi-taxi) în interiorul perimetrului de siguranţă de la malul Mării Negre cu excepţia autobuzelor RATC autorizate să efectueze cursele speciale.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x