Poliţişti români detaşaţi în Franţa, pentru acţiuni de siguranţă publică

Începând cu luna iulie, 19 poliţişti români au fost detaşaţi în Franţa, pentru a participa la acţiuni de siguranţă publică alături de poliţiştii francezi.

Delegaţia română are ca scop acordarea de sprijin şi asistenţă directă autorităţilor de resort franceze, în asigurarea securităţii zonelor cu afluenţă turistică sezonieră. Până în 31 august 2018, poliţiştii români vor participa, alături de cei francezi, la activităţi de patrulare şi misiuni de siguranţă publică, pentru prevenirea faptelor antisociale comise de cetăţeni români.

Ministerul de Interne au mai precizat că aceştia vor sprijini verificările efectuate de serviciile de poliţie franceze în stabilirea identităţii persoanelor cu care intră în contact. Aceştia vor facilita schimbul de date şi informaţii de interes poliţienesc cu caracter operativ, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională sau direct, între autorităţile franceze şi române.

Conform autorităţilor, acţiunile se desfăşoară la solicitarea poliţiei franceze, ca urmare a bunei cooperări, precum şi a Aranjamentului administrativ dintre Ministerul Afacerilor Interne din România şi Ministrul de Interne din Republica Franceză. Este a 14-a misiune desfăşurată pe teritoriul francez.

Poliţiştii care participă la misiuni au experienţă în structurile operative ale Poliţiei Române şi au parcurs un proces de selecţie care a constat în verificarea cunoştinţelor legislative şi a nivelului de cunoaştere a limbii franceze.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of