Universitate clujeană, partener al Central Park Wine Festival

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Cel mai mare festival în aer liber din România dedicat vinului, gastronomiei şi culturii, Central Park Wine Festival, aduce educaţia viticolă la Cluj-Napoca. În programul manifestării se regăsesc activităţi menite să încurajeze formarea unor profesionişti în domeniul viticol şi în Cluj-Napoca, un centru universitar recunoscut pentru inovaţie, deschidere şi profesionalism.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca se alătură ca partener acestui festival internaţional al vinului, aflat la prima ediţie.

„Pentru studenţii noştri de la Viticultură este o bună oportunitate de a adresa întrebări specialiştilor prezenţi, români şi străini, precum şi producătorilor locali sau europeni. Vor avea şansa de a afla multe informaţii privind producţia viticolă, distribuţia, marketingul vinului la noi în ţară şi în Europa, dar şi de a participa la iniţierea unor activităţi educative, inclusiv pentru consumatori. Studenţii noştri vor fi integraţi în cadrul evenimentului ca voluntari, iar această colaborare va reprezenta o primă etapă pentru punerea bazelor unor proiecte francofone de mobilităţi, formare profesională şi de cercetare cu parteneri din Franţa, în special din Regiunea Bordeaux, precum şi pentru promovarea viticulturii româneşti peste hotare”, au precizat reprezentanţii USAMV Cluj-Napoca.

Prima ediţie a Central Park Wine Festival are loc în perioada 30 august – 2 septembrie 2018, în Parcul Central şi clădirea Cazinoului din Cluj-Napoca.

„Suntem extrem de entuziasmaţi şi încântaţi de parteneriatul cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, o instituţie cu tradiţie şi prestigiu care, iată, sprijină Central Park Wine Festival în scopul său de a promova educaţia viticolă şi a contribui la formarea unei comunităţi de pasionaţi cunoscători ai vinului. Chiar dacă evenimentul este dedicat în primul rând publicului larg, considerăm că formarea unor profesionişti entuziaşti şi implicaţi în domeniul viticol la nivel global poate doar să crească interesul pentru acest domeniu în România şi să îi aducă plus valoare. Ne bucurăm că am găsit la USAMV oameni deschişi, profesionişti, dornici de o colaborare pe termen lung, astfel că le vom acorda tot sprijinul nostru atât în cadrul festivalului, cât şi ulterior, pentru a promova şi susţine educaţia viticolă”, a declarat Carmen Drăgan, manager al festivalului.

Evenimentul este organizat de Amprenta Advertising şi propune publicului activităţi variate, ce vor transforma perioada de desfăşurare în cel mai vesel sfârşit de săptămână al anului.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of