Satul Boju va fi racordat la reţeaua publică de apă a judeţului

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În satul Boju, comuna Cojocna, au demarat lucrările în urma cărora localitatea va fi racordată la reţeaua de apă a judeţului, a anunţat Consiliul Judeţean Cluj. Constructorul a început lucrările, prin operaţiunile de pregătire a şantierului.

Valoarea totală a investiţiei este de aproape 1.800.000 lei fără TVA. Lucrările sunt executate de Aqua Serv S.R.L., câştigătorul contractului încheiat cu acest scop. Potrivit acestuia, termenul maxim de finalizare este de 12 luni.

Conform autorităţilor, localitatea Boju deţine în prezent un sistem local de alimentare cu apă care asigură necesarul de consum pentru doar o parte dintre locuitori. Apa provenită din surse locale este stocată într-un rezervor de înmagazinare subdimensionat, din care este transportată gravitaţional prin conductele existente spre doar o parte a localităţii. Prin lucrările de racordare desfăşurate în prezent, se va realiza un sistem centralizat de alimentare cu apă, prin extinderea sistemului zonal Cluj, respectiv prin extinderea sistemului existent în satul Pata din comuna Apahida.

Noul sistem de alimentare cu apă din satul Boju va fi astfel prevăzut şi dimensionat încât să asigure distribuirea apei potabile către toţi locuitorii, la parametri de cantitate şi calitate corespunzători normelor europene în vigoare. În concret, sistemul va include o conductă de transport a apei între localităţile Pata şi Boju în lungime totală de 3.045 m, un rezervor de înmagazinare nou care va prelua apa transportată, cu un volum maxim de 100 de mc, dimensionat corespunzător şi amplasat la o cotă care să permită alimentarea gravitaţională cu apă a tuturor consumatorilor, o reţea de distribuţie către consumatorii finali în lungime totală de 4.492 m şi o staţie de pompare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x