Aproape 750.000 lei pentru Cluj de la Guvernul României, pentru intervenţii pe drumurile judeţene afectate de ploile din ultima perioadă

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Autorităţile clujene, prin Consiliul Judeţean Cluj, au solicitat Guvernului României suma de 734.400 lei pentru realizarea de intervenţii în regim de primă urgenţă, dar şi pentru aducerea la starea iniţială a opt sectoare de drumuri judeţene, afectate de calamităţile naturale produse în perioada 18 mai – 30 iunie.

Aceste drumuri sunt DJ 107P Someşul Rece – Tarniţa – Mărişel, DJ 107R Filea – Săcel, DJ 103G Sănduleşti – Cheile Turzii, DJ 161G Chiriş – Şucutard, DJ 161C Corneni, DJ 103H Bologa – Săcuieu, DJ 107T Mărişel – Măguri-Răcătău şi DJ 107N Gura Râşca – Plopi.

De asemenea, Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că a solicitat fonduri guvernamentale şi pentru desfundarea a opt podeţe aflate de-a lungul drumului judeţean DJ 109C Chiriş – Sucutard.

În urma solicitării promovată în data de 10 iulie 2018, Guvernul României a alocat pentru judeţul Cluj din Fondul de intervenţie suma solicitată, în regim de maximă urgenţă. Banii sunt destinaţi lucrărilor de refacere şi reabilitare a infrastructurii distruse de calamităţi, pentru asigurarea fluidităţii căilor de acces în zonele afectate, respectiv pentru prevenirea izolării respectivelor comunităţi locale.

În perioada 18 mai – 30 iunie, judeţul Cluj a fost afectat de precipitaţii sub formă de ploi torenţiale foarte bogate cantitativ, în special în zona de munte, dar şi în celelalte zone din judeţ, fenomene naturale care au determinat pagube majore însemnate la nivelul infrastructurii de transport.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x