Damian Marley la Electric Castle: „Este o onoare pentru mine să fiu numit fiul tatălui meu”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Damian Marley, fiul legendarului Bob Marley, a susţinut miercuri un concert pe scena principală a festivalului Electric Castle. După spectacol, artistul a susţinut o conferinţă de presă, în care răspuns întrebărilor jurnaliştilor prezenţi la eveniment.

Ca fiu a lui Bob Marley, de-a lungul timpului, inevitabil, artistul a fost comparat cu tatăl lui. Chiar dacă această comparaţie ar putea fi frustrantă sau ar putea crea o anumită presiune, Damian Marley a declarat că nu are niciun fel de problemă când vine vorba să fie comparat cu legenda muzicii reggae: „Este o onoare pentru mine să fiu numit fiul tatălui meu” şi „Realitatea este, ca muzician, omenii o să asculte muzica ta dacă le place. Nimeni nu o să-ţi asculte muzica doar pentru că este a fiului lui Bob Marley, ci pentru că le place. Oamenii o să mă iubească pe mine pentru că mă apreciază pe mine cu adevărat.”

Damian Marley s-a dovedit a fi un tip cu simţul umorului, răspunzând foarte prompt şi amuzat la întrebarea pusă de un ziarist, în care i s-a cerut să numească persoana cea mai încăpăţânată din grupul de creaţie, care susţine că ideile lui sunt cele mai bune: „Eu. Eu, în mod sigur. Eu sunt cea mai încăpăţânată persoană din grupul nostru.”

Revenind la lucruri care preocupă societatea în general, artistul a împărtăşit la Bonţida şi care este, după părerea lui, soluţia pentru a trăi în pace, într-o lume mai bună, fără războaie: „Comunicarea este cheia.”, „Avem mai multe în comun decât diferenţe. Ar trebui să învăţăm unii de la alţii, pentru că nimeni nu este o insulă.”

În legătură cu publicul de la festival, Damian Marley s-a declarat încântat de faptul că oamenii s-au simţit bine şi s-au distrat în ciuda ploii torenţiale. De asemenea, artistul a apreciat şi receptivitatea festivalierilor: „Când le spuneam să ridice mâinile, toţi participau, de la cei din faţa scenei până la cei din ultimele rânduri.”, „Asta a fost grozav, foarte frumos. Mi-a plăcut foarte mult.” Dacă în unele zone în care a concertat oamenii nu-i cunoşteau foarte bine ultimele piese, aici în România a simţit că oamenii îi cunosc muzica şi sunt foarte receptivi, aşa că artisul a declarat: „Mi-ar plăcea foarte mult să revin aici.”

La finalul conferinţei artistul a primit din partea Electric Castle, prin Renate Roca-Rozenberg, tricoul oficial al festivalului.

Damian Marley a venit la Electric Castle 6 însoţit de fiul lui, care la finalul concertului a urcat pe scenă, unde a cântat şi a dansat cu multă dezinvoltură, în faţa miilor de spectatori.

Chiar dacă aseară nu a plouat, ci a turnat cu găleata, în repetate rânduri, fanii au rezistat şi s-au distrat la maxim. Publicul Electric Castle nu s-a lăsat nici de această dată intimidat de ploaie, care a început fix în momentul în care Damian Marley a urcat pe scenă.


sursa video: youtube

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x