Lucrări de întreţinere au fost demarate pe drumul judeţean 161

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lucrări de întreţinere curentă şi periodică au fost demarate pe drumul judeţean 161, Dăbâca – Pâglişa – Darja – Panticeu, a anunţat Consiliul Judeţean Cluj.

Conform autorităţilor, lucrările constau în aşternerea unui strat de balast în grosime de 20 de centimetri, cu cilindrare, şi reciclarea cu adaos de ciment şi lianţi în grosime de 15 centimetri din stratul de balast pe un sector de drum în lungime de 9.3 kilometri.

După stabilizarea stratului de balast, lucrările vor continua cu aşternerea de covor asfaltic, în condiţiile realizării unei căi de rulare cu o lăţime de 5.5 metri.

Lungimea totală a sectorului de drum vizat de lucrări este de peste 10 kilometri, de la kilometrul 30+935 până la kilometrul 41+100, în condiţiile în care, pe porţiunile rămase, acolo unde situaţia o impune, se vor executa lucrări de refacere a sistemului rutier constând în plombări şi burduşiri. Proiectul prevede, totodată, realizarea de acostamente şi şanţuri precum şi executarea de cosiri şi defrişări.

Forul administrativ judeţean a precizat că până în acest moment a fost aşternut stratul de balast pe o lungime de aproximativ un kilometru.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x