Asfaltare demarată pe drumul judeţean 109D Sic – Coasta – Vişea

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Drumul judeţean 109D Sic – Coasta – Vişea a intrat în reparaţii. Astfel, Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că au fost demarate lucrări de asfaltare, aflate în prezent în etapa de aşternere a covorului asfaltic.

După ce, în prealabil, pe un tronson de drum în lungime de 5.8 kilometri cuprins între poziţiile 17+900 şi 23+700, s-au executat lucrări de reciclare cu adaos de ciment şi lianţi, cu cilindrare, în prezent au fost demarate lucrările de asfaltare a acestui tronson. Autorităţile precizează că până în acest moment a fost asfaltat un sector de drum în lungime de peste un kilometru, pe ambele sensuri de circulaţie.

„Îmbunătăţirea acestui drum judeţean contribuie la asigurarea unui trafic rapid şi în condiţii de siguranţă pentru locuitorii din zonă precum şi a unui acces facil la mai multe obiective de mare interes turistic precum Mănăstirea de la Nicula, Lacul ştiucilor de la Săcălaia sau Rezervaţia naturală Stufărişurile de la Sic”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Lungimea totală a sectorului vizat pe drumul judeţean 109D, de lucrările de întreţinere, este de 23.7 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 23+70, urmând ca, pe porţiunile rămase, să se execute lucrări de refacere a sistemului rutier constând în burduşiri, plombări cu emulsie bituminoasă, plombări cu beton asfaltic, completări de acostamente şi curăţarea şanţurilor şi rigolelor. Anterior, au fost executate burduşiri şi plombări pe raza localităţii Sic.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x