Tetarom V, un nou parc industrial va fi construit în localitatea Luna

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Tetarom V este proiectul pentru un nou parc industrial, ce va fi construit în localitatea Luna. În acest sens, Consiliul Judeţean Cluj a încheiat un contract de asociere cu municipiul Câmpia Turzii şi cu comuna Luna.

Contractul de asociere aprobat stabileşte drepturile şi obligaţiile fiecăreia dintre părţi, astfel:

Consiliului Judeţean Cluj îi revene rolul de a asigura managementul implementării proiectului. De asemenea, forul administrativ judeţean va întocmi toate documentaţiile tehnice, economice şi de urbansim necesare înfiiţării Parcului Industrial Tetarom V şi va realiza efectiv infrastuctura parcului, din bugetul judeţului, sens în care Consiliul Judeţean a şi alocat deja suma de 23.100.000 lei.

● În ceea ce priveşte Primăria Luna, pe lângă garanţiile legate de viabilitatea fizică şi juridică a terenului de 115 ha pe care îl pune la dispoziţie, acesta comună va încasa de la viitorii rezidenţi ai parcului toate taxele, impozitele şi celelalte obligaţii prevăzute de legislaţia în vigoare, care se fac venit la bugetul local. Nu în ultimul rând, în ceea ce priveşte Primăria Câmpia Turzii, aceasta va înfiinţa o linie de transport public de persoane care să lege municipiul de parcul industrial şi va finanţa realizarea unei investiţii de tip „spin-off”.

Conform autorităţilor clujene, parcurile industriale contribuie la dezvoltarea locală şi reprezintă un instrument de creştere a investiţiilor private, cu efecte benefice asupra mediului economico-social al zonei în care se realizează, în acest caz zona sudică a judeţelui. În acest context, obiectivele declarate ale Consiliului Judeţean Cluj, prin edificarea Tetarom V, sunt: stimularea investiţiilor, sprijinirea cercetării ştiinţifice şi tehnologice, impulsionarea dezvoltării regionale, dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, vor contribui esenţial la redefinirea zonei sudice a judeţului şi la transformarea acesteia într-un semnificativ pol de creştere.

La fel ca celelalte parcuri industriale Tetarom, gestionarea şi administrarea viitorului parc din Luna se va realiza de către societatea comercială Tetarom S.A., entitate la care Consiliul Judeţean Cluj este acţionar majoritar.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of