Gheorghe Zamfir este invitatul special al ansamblului rus The Red Guard Choir, în spectacolul de la Bucureşti

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Gheorghe Zamfir este invitatul special al ansamblului rus The Red Guard Choir, în spectacolul de la Bucureşti;
Ansamblul coral, dirijat de generalul Viktor Eliseev încă din anul 1974, revine în toamna acestui an pe scenele din România cu o nouă producţie artistică;
Spectacolul de gală va avea loc la Sala Palatului din capitală, pe 18 octombrie, începând cu ora 20:00.

The Red Guard Choir, ansamblul oficial al Gărzii Naţionale a Rusiei, supranumit şi „Corul Preşedintelui”, nu ezită să îşi surprindă audienţa cu momente muzicale excepţionale dar şi cu invitaţi speciali.

Maestrul Gheorghe Zamfir, unul dintre cei mai îndrăgiţi artişti, va urca pe scenă alături de ansamblul rus în spectacolul de la Bucureşti, în calitate de invitat special. Pe lângă melodiile tradiţionale din folclorul rusesc, cântecele patriotice de război, hiturile internaţionale sau ariile din opere celebre, care vor putea fi auzite pe parcursul celor două ore de spectacol, interpretările maestrului Gheorghe Zamfir la nai în acompaniamentul grupului The Red Guard Choir vor demonstra încă o dată că muzica este universală, că uneşte oamenii şi nu ţine cont de hotare.

„Suntem onoraţi şi în acelaşi timp deosebit de bucuroşi să cântăm alături de marele artist al muzicii universale, Gheorghe Zamfir.”, a declarat generalul Viktor Eliseev.

Personalitatea artistică a maestrului Gheorghe Zamfir nu mai are nevoie de nicio prezentare. O viaţă de om dăruită muzicii universale, naiului, folclorului românesc, naturii şi multor altor pasiuni ca scrisul şi pictura, fac din Gheorghe Zamfir unul dintre cei mai remarcabili artişti ai planetei. Gheorghe Zamfir este văzut şi ca un inovator al naiului, el a modificat naiul clasic cu 20 de tuburi, adăugând încă 2, 5, 8 sau 10 tuburi. Astfel, el a lărgit domeniul tonal al instrumentului şi a reuşit să interpreteze doinele de jale, bocetele, cântecele de leagăn sau chiar unele inflexiuni ale vocii. Gheorghe Zamfir, autor a peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental şi simfonic; a vândut peste 120 de milioane de discuri în toată lumea, are peste 160 de albume înregistrate, peste 100 de discuri de aur şi de platină, alături de nenumărate distincţii şi onoruri la nivel mondial.

Biletele pentru acest spectacol au fost puse în vânzare şi pot achiziţionate la preţuri variabile în funcţie de categoria de loc, după cum urmează:
Cat.IV – 65 lei;
Cat.III – 90 lei;
Cat.II – 140 lei;
Cat.I – 200 lei;
VIP – 300 lei.
Acestea sunt disponibile atât online pe www.ticketnet.ro, www.eventim.ro, www.bilet.ro, sau www.startickets.ro cât şi la casa de bilete a Sălii Palatului sau în magazinele partenere.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x