Autospeciale noi vor intra în dotarea poliţiei, prefecturilor şi DRPCIV

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Miercuri, 29 august, primul lot de autospeciale achiziţionate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va intra în dotarea poliţiei, prefecturilor şi Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

● În prima fază, vor intra în dotarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, începând de azi, 60 de autospeciale Dacia Duster;
● 42 de astfel de autoturisme vor fi repartizate Instituţiilor Prefectului din întreaga ţară;
● Alte 12 autospeciale Dacia Dokker vor fi livrate DRPCIV, pentru acoperirea deficitului de mijloace auto cu care se confruntă această instituţie;
● Aceste autospeciale reprezintă primul lot din cele 20 care urmează să intre în dotarea structurilor MAI până la data de 30 noiembrie 2018.

MAI a anunţat că procedura pentru achiziţia de autospeciale a fost demarată anul acesta, în 16 martie. Astfel, vor fi cumpărate aproximativ 700 de maşini de poliţie, 140 de autovehicule de intervenţie şi patrulare, 135 de autovehicule pentru munca operativă, 35 de autospeciale de transport reţinuţi, 35 de motociclete cu dotări specifice muncii de poliţie şi 90 de autovehicule pentru munca specifică Poliţiei de Frontieră.

Valoarea totală a investiţiei este de peste 100.000.000 lei.

În prezent, sunt asigurate 53.7% din necesarul de mijloace de transport, a anunţat MAI. Dintre acestea, 25% au o vechime de exploatare cuprinsă între 5 şi 10 ani.

Autospecialele care vor intra miercuri în dotarea poliţiei, prefecturilor şi DRPCIV, fac parte din al doilea program de înzestrare cu mijloace auto desfăşurat de MAI în acest an. Achiziţia este făcută din fondurile proprii ale ministerului.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of