Proiect de dotare cu echipamente noi a Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

● Proiect de dotare a Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, în valoare de peste 12.000.000 lei;
● Asistenţă financiară nerambursabilă solicitată de autorităţi de aproape 10.500.000 lei;
● Cofinanţare de peste 1.500.000 lei asigurată de Consiliul Judeţean Cluj.

Forul administrativ judeţean a anunţat că doreşte achiziţionarea de echipamente de înaltă performanţă, pentru dezvoltarea şi diversificarea activităţii serviciilor de radiologie şi imagistică medicală, precum şi a echipamentelor chirurgicale necesare pentru dotarea Centrului Integrat de Chirurgie Avansată Minim Invazivă – CICAMI. De asemenea, se mai urmăreşte achiziţionarea unei Truse de endoscopie cu rezoluţie înaltă şi tehnici de evaluare cromo-endoscopică, o maşină automată de spălat şi dezinfectat endoscoape pentru dotarea Laboratorului de endoscopie, precum şi echipamente de electroterapie şi laserterapie de generaţie nouă în Laboratorul de recuperare medicală fizică şi balneologie.

Aceste achiziţii urmează să fie făcute prin accesarea de asistenţă financiară nerambursabilă, în cuantum de 10.486.735 lei, şi fonduri proprii de 1.558.693,03 lei.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase este structurat pe două activităţi principale ale sistemului de sănătate şi anume: activitate spitalicească şi activitate ambulatorie. Activitatea spitalicească este asigurată în special în unitatea principală situată pe str. Iuliu Moldovan, nr. 23, unde anual se realizează un număr de circa 7.000 de cazuri de spitalizare continuă şi circa 15.000 cazuri de spitalizări de zi specifice patologiei bolilor infecţioase. De asemenea, activitatea ambulatorie se desfăşoară în special în cadrul Ambulatoriului Integrat situat pe str. Moţilor nr. 19, unde se oferă servicii ambulatorii şi de spitalizare de zi pentru 24 de specialităţi clinice adulţi şi 11 specialităţi clinice copii. Anual se efectuează între 170.000 şi 200.000 de consultaţii medicale de specialitate şi aproximativ 15.000 servicii medicale de spitalizări de zi.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca a anunțat faptul că testul Babeș-Papanicolau poate fi efectuat gratuit de femeile din județ. Parte a campaniei derulate în cadrul Programului național de depistare precoce a cancerului de col uterin, testul se adresează tuturor femeilor cu vârsta peste 25 de ani, cu domiciliul în județul Cluj, indiferent de calitatea de asigurat a acestora. […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x