Let’s Do It, Romania! 1 milion de români sunt aşteptaţi să cureţe România

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Let’s Do It, Romania! a anunţat lansarea campaniei de curăţenie World Cleanup Day, care îşi propune ca în data de 15 septembrie 2018 să mobilizeze toţi românii la cea mai ambiţioasă acţiune civică de până acum. La nivel internaţional, 150 de ţări se unesc în cea mai mare mişcare civică – World Cleanup Day.

Obiectivul campaniei este de a mobiliza 5% din populaţia Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament faţă de resurse şi faţă de deşeurile generate. În Romania, Let’s Do It, România! îşi propune să mobilizeze 1 milion de voluntari. Înscrierea pentru Ziua de Curăţenie Naţională se face pe www.letsdoitromania.ro, iar cei înscrişi vor putea să-şi aleagă zonele pe care le curăţă prin intermediul aplicaţiei World Cleanup.

„Let’s Do It, Romania! este cunoscută în România ca fiind cea mai mare mişcare socială, cu peste 1.400.000 de voluntari mobilizaţi şi 18.000 de tone de deşeuri curăţate. Acest nou obiectiv îndrăzneţ de a strânge 1 milion de români pentru 15 septembrie înseamnă, pe de o parte, o şansă de a curăţa România, iar pe de alta parte, un pas important în coagularea unei comunităţi de români activi şi conectaţi, viziunea noastră încă din 2009. Noi credem mult în acest spirit de Doer, pe care îl promovăm de la prima acţiune – acţioneaza şi contribuie la rezolvarea problemelor care te deranjează, pentru că România ne priveşte pe toţi”, a declarat Ionuţ Iordăchescu, Project Manager.

Voluntarii mobilizaţi pe 15 septembrie vor curăţa deşeuri a căror cartare sau identificare se va realiza cu aplicaţia de mobil World Cleanup. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din AppStore sau GooglePlay. Cei care contribuie la Harta Deşeurilor pot câştiga premii în valoare de 17.250 de lei, precum laptop-uri, smartphone-uri şi o excursie pentru două persoane în ţară. Cartarea se va încheia duminică, 2 septembrie.

Toate zonele cu deşeuri sunt încărcate în World Waste Platform, prima bază de date despre deşeuri dezvoltată la scală internaţională. Aceasta cuprinde informaţii despre loc, tipuri, originea deşeurilor pentru analiză şi pentru a arăta progresul realizat.

Reţeaua Let’s Do It, Romania! cuprinde echipe locale în cele 41 de judeţe, 200 de voluntari fiind parte din organizarea campaniei.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of