Lucrări de întreţinere au demarat pe drumul judeţean DJ 109V

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

O serie de lucrări de întreţinere curentă şi periodică au demarat pe drumul judeţean DJ 109V Pădureni – Satu Lung, a anunţat Consiliul Judeţean Cluj. Aceste lucrări fac parte din programul anual de îmbunătăţire a infrastructurii rutiere a judeţului.

Lucrările constau în reciclare în situ, respectiv aşternerea unui strat de balast cu cilindrare şi reciclarea cu adaos de ciment şi lianţi în grosime de 15 centimetri din stratul de balast pe sectorul de drum în lungime de aproximativ 3 kilometri cuprins între poziţiile 8+355 şi 11+100. Autorităţile precizează faptul că, după stabilizarea stratului de balast, lucrările vor continua cu aşternerea de covor asfaltic cu grosimea de 6 centimetri.

Lungimea totală a sectorului de drum vizat de lucrările de întreţinere este de peste 7 kilometri, mai exact de la kilometrul 8+355 până la kilometrul 15+390, în condiţiile în care, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 11+100 şi kilometrul 15+390 sunt prevăzute lucrări de scarificare şi reprofilare a drumului cu adaos de piatră şi cilindrare, eliminarea gropilor prin acoperirea cu material pietros-balast cu cilindrare, tăieri şi completări de acostamente, curăţarea şanţurilor şi rigolelor precum şi desfundarea podeţelor.

În această fază, a fost deja aşternut stratul de balast pe o lungime de peste doi kilometri.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x