Film – Trei surori adorabile; Demi soeurs – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comediile franţuzeşti reuşesc de regulă să aducă zâmbetul pe feţele spectatorilor. Umorul tipic realizatorilor din Hexagon este de cele mai multe ori irezistibil. Un nou film realizat în ţara comediilor bune rulează în prezent pe marile ecrane. În rolurile principale joacă Sabrina Ouazani, Alice David, Charlotte Gabris, secondate de Barbara Probst, Patrick Chesnais, Ouidad Elma, Ander Lafond. Regia filmului este semnată de Saphia Azzeddine şi François-Régis Jeanne.

sursa video: youtube

Trei surori adorabile (Demi soeurs) este un film ce se prezintă ca fiind unul de comedie. Cu toate acestea, drama pare să fie punctul central al poveştii, nicidecum distracţia maximă pe care o poate crea o comedie savuroasă. Tonul de amuzament care apare sporadic este rapid acoperit de discuţii serioase. Unele discursuri cu tentă socială taie adesea din elanul unei bune stări de spirit. Fazele de comedie veritabilă sunt rare, chiar inexistente după unele standarde.

Partea din Trei surori adorabile, care face foarte incomodă vizionarea, este imaginea. Felul în care au fost filmate cadrele lasă de dorit. Modalitatea de redare a personajelor care vorbesc nu este la înălţimea unui film de calitate. Prea multe interpuneri ale personajelor secundare peste cele centrale, şi care apar blurat în prim-plan, strică multe scene care altfel ar fi putut fi decente. Filmul nu este deloc prietenos din punct de vedere vizual.

Auditiv, lucrurile stau puţin mai bine. Pe lângă efecte sonore bine plasate şi care au sens, mai apar şi momente de distracţie, în care muzica salvează aparenţele. Filmul beneficiază şi de unele scene în care sunetul este o parte majoră şi intenţionat comică. Chiar dacă intenţia este bună, lipseşte acel ceva care face dintr-o secvenţă aparent nevinovată una comică cu adevărat.

Acţiunea este destul de neinteresantă şi pe alocuri filmul chiar plictiseşte. Actriţele din rolurile principale sunt toate frumoase, dar nu li se poate remarca talentul actoricesc în acest film. Dialogurile nu captează atenţia şi nu distrează.

Trei surori adorabile (Demi soeurs) este o comedie care nu distrează, o dramă care nu produce emoţie, un film care nu merită văzut.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of