Film – Călugăriţa: Misterul de la mănăstire; The nun – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

România este ca un magnet pentru realizatorii unor filme cu iz de epocă medievală. Anumite locaţii de la noi, rămase neatinse de timp şi modernitate, au ajuns să fie cadrul perfect pentru turnarea unor pelicule mai speciale. Astfel, cel mai recent film horror, care rulează în prezent pe marile ecrane, a fost filmat în România.

În noua realizare cinematografică, menită să sperie audienţa, joacă în rolurile principale: Demián Bichir, Taissa Farmiga, Jonas Bloquet, Bonnie Aarons, Ingrid Bisu, iar regia îi aparţine lui Corin Hardy.


sursa video: youtube

The nun (Călugăriţa: Misterul de la mănăstire) este un thriller plin de mister, un horror care vrea să sperie privitorii. Din start, de la primele minute de rulare, se poate observa calitatea filmării. Imaginile din film ies în evidenţă prin calitate şi profesionalism. Atmosfera apăsătoare uneori, dar plină de farmec, a fost foarte bine transpusă pe marele ecran prin modalitatea de filmare. Cadrele foarte inspirate, care surprind ipostaze diverse ale locaţiilor, au fost îmbinate într-un mod fericit. Pe lângă calitatea filmării, imaginile surprind şi prin pitorescul unor locaţii uitate de timp.

O altă parte bună a filmului este coloana sonoră. Muzica este potrivită şi de efect. Tipologia sunetelor cu tentă religioasă, care pot fi auzite în momente care se doresc a fi de thriller, sunt interesante şi aduc starea care plasează spectatorii în locaţia de desfăşurare a acţiunii. Efectele sonore sunt de asemenea bine făcute şi produc efectul scontat.

Tot din punct de vedere strict tehnic, efectele vizuale au fost bine realizate. Chiar dacă nu sunt multe sau foarte spectaculoase, merită amintite, pentru rolul pe care îl joacă în rezultatul final.

Povestea şi acţiunea însă lasă de dorit. Nimic nu se leagă şi nu aduce starea de thriller cu adevărat. În tot filmul sunt câteva faze care pot speria puţin, dar nimic demn de menţionat. Totul pare prea simplist şi făcut pentru un public care nu a mai văzut niciodată un film. Dacă din punct de vedere tehnic totul este bine făcut şi plăcut, despre partea artistică nu se poate spune decât că este la polul opus, nu face nimic pentru public, îi lipseşte complet scânteia.

Călugăriţa: Misterul de la mănăstire (The nun) este un film care nu merită văzut. Poate fi interesant de urmărit pentru fanii genului, pentru partea tehnică bine realizată, dar atât.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x