Lucrări pe drumurile judeţene, la sfârşitul lunii octombrie

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

O serie de lucrări au fost demarate, iar altele finalizate, pe drumurile judeţene clujene, la sfârşitul lunii octombrie. Astfel, pe DJ 161D au fost executate lucrări de marcaje rutiere, în timp ce pe DJ 108N (DJ 108C) se desfăşoară lucrări de reabilitare şi modernizare.

Lucrări de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean DJ 108N (DJ 108C) Aghireş – limita cu judeţul Sălaj au demarat la finele lunii octombrie. Proiectul vizează un tronson în lungime de 2.8 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 2+800, a anunţat Consiliul Judeţean Cluj.
Conform autorităţilor, lucrările presupun intervenţia pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundaţia drumului şi încheind cu două straturi de asfalt, binder şi strat de uzură, cu inserţie de material geocompozit antifisură.
De asemenea, proiectul prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racordări cu drumurile laterale, accese la proprietăţi, investiţia urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.
În această fază, pentru luna octombrie, lucrările vizează sistemul rutier, prin aşternerea unui strat de piatră în grosime de minim 12 centimetri, în vederea aşternerii straturilor de asfalt.

Pe drumul judeţean 161D Târguşor – Sâmboieni – Cutca au fost executate lucrări de marcaje rutiere.
S-au executat, astfel, marcaje rutiere longitudinale, axiale, de separare a sensurilor de mers, pe un sector de drum în lungime de peste 10 kilometri, de la kilometrul 43+000 până la kilometrul 53+367, a anunţat Consiliul Judeţean Cluj.
Execuţia marcajelor rutiere va continua în perioada imediat următoare şi pe alte drumuri judeţene, în cazul în care condiţiile meteorologice vor fi favorabile acestui tip de lucrări.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x