Ample lucrări de întreţinere au demarat pe drumul județean 107R

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pe drumul județean 107R Filea de Jos – Filea de Sus – Săcel au demarat o serie de lucrări de întreținere. Acestea se vor finaliza cu asfaltarea integrală a unui tronson de drum în lungime totală de 7.3 kilometri, de la kilometrul 21+350 până la kilometrul 28+650, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

Acest drum asigură o legătură directă între drumul judeţean 107L, ce tranzitează zona lacurilor de pescuit de la Ciurila şi, mai departe, către Rezervaţia Naturală Cheile Turzii, şi drumul judeţean 107M care asigură accesul spre zonele montane Valea Ierii şi Staţiunea Băişoara – Pârtia de schi Buscat.

Autoritățile au precizat că pe drumul județean 107R, sectorul cuprins între poziţiile kilometrice 21+350 şi 26+900 sunt prevăzute lucrări de aşternere de covor asfaltic iar pe sectorul cuprins între poziţiile kilometrice 26+900 şi 28+650 se vor derula lucrări de reciclare în situ, respectiv aşternerea unui strat de balast şi reciclarea cu adaos de ciment şi lianţi, ulterior urmând a fi executate lucrări de aşternere de covor asfaltic.

În prima fază au fost prevăzute lucrări pregătitoare în vederea asfaltării constând în plombări, burduşiri, înlocuirea de podețe şi realizarea de şanţuri. Până la completa finalizare a lucrărilor urmează a avea loc inclusiv aducerea la profil a acostamentelor, completarea acestora, curăţarea şanţurilor, rigolelor şi a podeţelor, precum şi cosiri de vegetaţie.

În ceea ce privește lucrările de asfaltare pe drumul județean 107R, Consiliul Județean Cluj a anunțat că aceasta sunt prevăzute pentru perioada următoare, turnarea asfaltului urmând să aibă loc exclusiv în condiţii meteorologice favorabile.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of