Vot final pentru ”Bugetare participativă Cluj-Napoca 2018”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Votul final pentru ”Bugetare participativă Cluj-Napoca 2018” este pe ultima sută de metri. Cei interesaţi pot vota până duminică, 18 noiembrie. În această etapă se va putea alege un singur proiect din toate domeniile.

Votarea proiectelor se desfășoară strict online, iar pentru a vota, cetățenii trebuie să își creeze cont pe platforma www.bugetareparticipativa.ro sau să folosească datele de acces ale contului pe care îl au deja. Până acum, în prima etapă de vot, anume votul pe domenii, au fost acordate 14.920 voturi pe proiectele eligibile. Pentru persoanele care nu au acces la internet sau nu sunt familiare cu mediul digital și doresc să voteze, Primăria Cluj-Napoca a amenajat un spațiu de vot asistat la clădirea Casino din Parcul Central. Cetățenii vor fi ajutați de voluntari, în fiecare zi lucrătoare, între orele 13:00 – 17:00, să își creeze cont și să voteze.

După etapa finală de vot se vor selecta 15 proiecte – primul proiect din fiecare domeniu clasat în funcție de numărul de voturi va fi selectat automat. În 26 noiembrie va fi publicată lista celor 15 proiecte pe care Primăria municipiului Cluj-Napoca le va implementa, începând cu anul 2019.

Primăria a anunţat că în total au fost depuse 164 de proiecte, din care au fost declarate eligibile 47 (după perioada de analiză din punct de vedere tehnic și legal de către departamentele din cadrul Primăriei).

Prima etapă de vot a ”Bugetare participativă Cluj-Napoca 2018” s-a desfășurat în perioada 1 – 21 octombrie. În această perioadă, votul s-a desfășurat pe domenii, fiecare cetățean având posibilitatea de a acorda 6 voturi – câte un vot pentru fiecare domeniu.
Au fost alese astfel 30 proiecte, cele mai votate inițiative depuse de clujeni pe platformă, care au intrat în etapa finală de vot.

Proiectele din domeniul ”Spații verzi și locuri de joacă” s-au bucurat de cel mai mare interes în rândul clujenilor la ediția 2018 a procesului. Acest domeniu a înregistrat 3.094 voturi (20,75% din totalul de voturi).

Voturile exprimate pe domenii în cadrul ”Bugetare participativă Cluj-Napoca 2018”:
● ”Alei, trotuare și zone pietonale”: 2.325 (15,58 %);
● ”Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației”: 1.986 (13,32 %);
● ”Spații verzi și locuri de joacă”: 3.094 (20,75 %);
● ”Amenajare spații publice” (mobilier urban, iluminat public etc.): 2.712 (18,18 %);
● ”Infrastructură educațională și culturală”: 2.539 (17 %);
● ”Orașul digital”: 2.264 (15,17 %).

Mai multe informații sunt disponibile:
● pe website-ul: www.bugetareparticipativa.ro;
● la adresa de email: bugetareparticipativa@primariaclujnapoca.ro;
● la telefon: 0371 376 646 (în fiecare zi lucrătoare în perioada de vot a proiectelor, de luni până vineri, între orele 13:00 – 17:00);
● pe Facebook pe paginile: Bugetare participativa (http://fb.com/bugetareparticipativa) și Municipiul Cluj-Napoca (http://fb.com/PrimariaClujNapocaRomania).

Platforma www.bugetareparticipativa.ro este realizată de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu compania Evozon, sub egida Consiliului Consultativ pentru Antreprenoriat și Inovare în IT.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x