Reţeaua de apă potabilă va fi extinsă în satele Călățele Pădure și Dealul Negru

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Reţeaua de apă potabilă va fi extinsă în două noi localităţi, satele Călățele Pădure și Dealul Negru. În vederea realizării acestui proiect, au fost semnate certificatele de urbanism necesare elaborării documentațiilor de autorizare a extinderii alimentării cu apă potabilă, a anunţat Consiliul Județean Cluj.

● În ceea ce privește localitatea Călățele Pădure, proiectul prevede extinderea conductei de apă de la cele trei izvoare-sursă aflate în amonte până la cuplarea cu conducta publică ce alimentează satul. În lungime de 1.350 de metri, rețeaua extinsă va fi prevăzută cu un rezervor din fibră de sticlă de 40 de mc, bazine de colectare pentru fiecare dintre cele trei izvoare, cămine de vană, hidranți supraterani etc.

● Referitor la satul Dealul Negru, primăria comunei Călățele a solicitat extinderea rețelei de apă către cetățenii care în prezent nu au acces la acest serviciu edilitar centralizat. Conform specificului localității, extinderea rețelei se va realiza pe două tronsoane, în lungime totală de circa 2.550 de metri, cuplarea la conducta publică de apă existentă pe drumul principal urmând a fi realizată prin intermediul unor cămine de vane optim dimensionate.

Proiectate în concordanță cu normativele tehnice solicitate de operatorul regional, Compania de Apă „Someș” S.A., ambele investiții vor fi astfel implementate încât să permită, în viitor, extinderea rețelei de distribuție, în funcție de dezvoltarea localităților și a creșterii consumului de apă, a precizat forul administrativ judeţean.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of