60 de noi autobuze pentru transportul în comun vor fi puse în circulaţie până la finele anului

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Un număr de 60 de noi autobuze destinate transportului în comun vor fi puse în circulaţie până la finele anului, a anunţat Primăria Cluj-Napoca. Astfel, 30 de noi autobuze vor fi livrate municipalităţii până în 30 noiembrie 2018 și restul de 30 până în 15 decembrie 2018.

Autorităţile au precizat că prețul unui autobuz este de peste 1.000.000 lei (1.046.994 lei). Valoarea totală a acordului cadru pentru 60 de autobuze este de aproape 63.000.000 lei.

Primăria Cluj-Napoca a făcut precizări şi în legătură cu dotările pe care le vor avea cele 60 de noi autobuze.

Acestea corespund tuturor normelor Europene în domeniu, iar garanția este de cinci ani sau 350.000 km. Capacitatea totală de transport este de 104 călători, din care 26 locuri pe scaune și 78 locuri în picioare.

Lungimea autobuzului este de 12 metri, podea complet coborâtă, cu rampă pentru persoanele cu dizabilități. Autobuzele au trei uși duble (cu câte 2 foi fiecare), sistem de încălzire, sistem de aer condiționat, ventilație naturală, ventilație forțată, sistem de iluminare interioară a salonului cu lămpi de tip LED, afisaje de traseu exterioare cu LED-uri (faţă, lateral și spate), un indicator vizual interior de stații cu LED-uri, un monitor tip LCD extrawide pentru vizualizarea întregului traseu a tuturor stațiilor și a poziției curente a autobuzului pe traseu, un monitor tip LCD pentru anunțuri publicitare, anunțarea vocala a stațiilor în salon, stație de amplificare, radio-CD și microfon, sistem de supraveghere video în interior și exterior, sistem de ticketing, computer de bord, internet gratuit WI-FI pentru călători, prize tip USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile montate pe barele din salon, anunțarea vocală a numărului de traseu și a direcției de deplasare în exteriorul autobuzului pentru informarea persoanelor cu deficiențe de vedere (Ex.: „A sosit linia 30, se deplasează spre cartierul Grigorescu”).

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of