Piața Mihai Viteazul a fost modernizată în 2018

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lucrările de reabilitare a Pieței Mihai Viteazul, desfăşurate în 2018, au cuprins lucrări de restaurare a statuii domnitorului şi lucrări de reabilitare a pieței pe o suprafață de aprox. 4.000 mp.

Valoarea totală a lucrărilor de reparații la ansamblul statuar au fost de aproape 3.300.000 lei cu TVA iar cea a lucrărilor executate în piaţă de peste 2.300.000 lei fără TVA.

În ceea ce privește statuia domnitorului Mihai Viteazul, Primăria Cluj-Napoca a anunţat că lucrările s-au desfășurat în trei etape: 
● Etapa I – Executarea intervențiilor de primă necesitate – în cadrul căreia s-au efectuat lucrări pentru punerea în siguranță a monumentului, până la autorizarea lucrărilor, precum: delimitarea zonei de lucru și organizarea șantierului, înlăturarea vegetației parazitară și a mucegaiul de pe pietre, înlăturarea atentă a elementelor deteriorate, verificarea stării de conservare a betonului suport și protejarea elementelor componente ale monumentului.
● Etapa II – Elaborarea documentației pentru obținerea avizelor, studiilor și expertizelor, documentației de autorizare construcție, a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție.
● Etapa III – Lucrările de consolidare, restaurare și conservare la statuie. Lucrările au început în 13 aprilie 2018 și au inclus restaurarea statuii și a celor trei fresce laterale, refacerea soclului, reamenajarea scuarului.

În privința Pieței Mihai Viteazul, s-au realizat o serie de lucrări pentru îmbunătățirea zonelor pietonale, a spațiilor verzi și iluminatului public – de la pavare la plantări de arbori cu balot, lucrări la stația de autobuz etc. De asemenea, a fost amplasată și o bancă „smart” pentru trecători în Piața Mihai Viteazul, ce se alimentează cu energie solară și permite încărcarea telefoanelor sau tabletelor. Clujenii și turiștii au acces gratuit la internet Wi-Fi în zona Pieței Mihai Viteazul.

Lucrările de reparații la ansamblul statuar au fost executate de către Asocierea S.C. Euras S.R.L. – S.C. Arh. Service Guttmann & Comp S.R.L., subcontractant S.C. ADD Concept S.R.L.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of