Lucrări la drumul ce leagă stațiunea Muntele Băișorii de pârtia Buscat

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Pe drumul judeţean DJ 107R, în zona sectorului ce leagă Stațiunea Muntele Băișorii de pârtia de schi Buscat, se execută o serie de lucrări.

Pe sectorul de drum ce leagă Stațiunea Muntele Băișorii de pârtia de schi Buscat au demarat şi se află în derulare lucrări de montare de parapeţi metalici deformabili, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

Sectorul de drum vizat de aceste lucrări are o lungime de peste trei kilometri, de la kilometrul 47+350 până la kilometrul 50+400, iar lungimea însumată a parapeţilor metalici deformabili este de 569 de metri liniari.

Parapeţii metalici deformabili sunt amplasaţi pe sectoarele de drum din zona Stațiunea Muntele Băișorii, acolo unde situaţia o impune.

Conform autorităților, aceste situații se referă la curbe deosebit de periculoase sau zone unde diferenţele de nivel dintre partea carosabilă şi părţile adiacente este mai mare de doi metri.

În cursul lunii octombrie au fost finalizate, pe drumul ce leagă stațiunea Muntele Băișorii de pârtia Buscat, lucrările de asfaltare în două straturi derulate pe acest sector de drum, a precizat forul administrativ județean. Anterior lucrărilor de asfaltare a fost necesară montarea a nouă podeţe, profilarea şi lărgirea platformei de drum, precum şi realizarea de fundaţii adâncite pe mai multe sectoare de drum. De asemenea, în vederea aşternerii celor două straturi de asfalt, respectiv binder şi strat de uzură, au fost executate lucrări constând în aşternerea unui strat de balast şi a unuia de piatră spartă.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x