Evoluția stării civile și a evidenței populației în Ardeal, într-o expoziție inedită, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Luni, 10 decembrie, cu începere de la ora 12:30, în foaierul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, va avea loc vernisajul unei expoziții inedite: „Evoluția stării civile și a evidenței populației în Ardeal”.

Expoziția va conține conscripții, recensăminte, pașapoarte, registre parohiale, registre a stării civile, cărți și buletine de identitate.

Sub egida Centenarului Marii Uniri, organizatorii au decis scoaterea din depozitele de arhivă și expunerea unor categorii de documente civile care fac parte din istoricul înregistrărilor populației, indiferent de forma lor: conscripții, recensăminte, pașapoarte, registre parohiale și de stare civilă, cărți și buletine de identitate.

Studierea evoluției sociale a comunităților ardelene este cu atât mai anevoioasă cu cât izvoarele istorice nu se păstrează în fonduri arhivistice compacte, de unde provine și dificultatea demersului inițiat.

Expoziția va putea fi vizitată până la data de 14 decembrie 2018, între orele 08:00 – 20:00.

Evenimentul este organizat de Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Cluj, instituție publică aflată sub autoritatea forului administrativ judetean, în colaborare cu Serviciul Județean al Arhivelor Naționale, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” și colecționarul Manache Valentin.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of