Lifestyle

Film – Spărgătorul de Nuci şi cele Patru Tărâmuri; The Nutcracker and the Four Realms 3D – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


The Nutcracker and the Four Realms, tradus în românește Spărgătorul de Nuci şi cele Patru Tărâmuri, este un film de aventuri, inspirat din universul fantastic al poveştilor nemuritoare.

Filmul aduce pe marile ecrane o lume colorată, plină de farmec, populată de personaje spectaculoase, tipice povestirilor fantastice.
Mackenzie Foy, Tom Sweet, Meera Syal, Ellie Bamber, Matthew Macfadyen, Morgan Freeman, Helen Mirren, Eugenio Derbez, Keira Knightley, Misty Copeland, sunt câteva dintre numele care apar pe afişul acestui nou film. Regia este semnată de Lasse Hallström şi Joe Johnston.
sursa video: youtube
Spărgătorul de Nuci şi cele Patru Tărâmuri este în ton cu vremurile. Noua prinţesă înţelege că nu poate aştepta ca altcineva să o salveze.

Spărgătorul de Nuci şi cele Patru Tărâmuri (The Nutcracker and the Four Realms) este în primul rând un film pentru copiii de toate vârstele. Povestea este simplă şi curge lin. Ceea ce este scos în evidenţă în această naraţiune, ca povaţă, este faptul că aparenţele înşeală. De asemenea, Spărgătorul de Nuci şi cele Patru Tărâmuri este în ton cu vremurile, cu noul val care aduce în prim-plan un personaj feminin care ia atitudine când situaţia o impune. Noua prinţesă înţelege că nu poate aştepta ca altcineva să o salveze. În poveştile moderne, pe lângă frumuseţe şi nobleţe a spiritului, fetele sunt şi inteligente, eventual interesate de ştiinţă.


Toate elementele vizuale sunt detaliate şi exacerbate, sporind farmecul lumii fantastice.

Imaginile din Spărgătorul de Nuci şi cele Patru Tărâmuri sunt de o frumuseţe aparte. Cadrele filmate în planare sau cele panoramice creează senzaţia de călătorie printr-o lume excepţională. Decorurile sunt absolut fabuloase. Toate elementele tărâmurilor prezentate sunt detaliate şi exacerbate, sporind farmecul lumii fantastice. De asemenea, ca element vizual, costumele sunt spectaculoase. Toate sunt colorate şi elegante şi se integrează perfect în poveste.


Muzica clasică face pereche foarte bună cu balul specific poveştilor, cu eleganţa prinţeselor şi cu decorurile fastuoase.

Coloana sonoră este de asemenea în ton cu lumea redată. Muzica clasică face pereche foarte bună cu balul specific poveştilor nemuritoare, cu eleganţa prinţeselor şi cu decorurile fastuoase. Muzica este de mare ajutor şi în timpul scenelor de acţiune, care deşi nu sunt foarte numeroase sau intense, sunt potrivite şi suficiente pentru poveste.

Spărgătorul de Nuci şi cele Patru Tărâmuri (The Nutcracker and the Four Realms) este un film care merită văzut de copiii de toate vârstele.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x